24 Mart 2015 Salı

Ford Ranger


Ford'un Avrupa pazarında da sattığı pick up modeli Ranger makyajlandı. Motor seçeneklerinde bazı geliştirmeler yapılan aracın iç mekanındaysa büyük güncellemeler var.

Ön bölümde yoğunlaşan makyaj sonunda aracın kavuştuğu yeni ön panjur A.B.D. üretimi F Serisi pick up modellerini hatırlatırken farlar daha ince bir yapıya kavuşmuş. Ön tampon ve kaputu da tamamen yenilenen Ranger'da yeni gövde renkleri ve jant seçenekleri de sunuluyor.


Değişik biçime sahip yan basamaklarla ulaşılabilen iç mekanda hemen hemen her şey yenilenmiş. Farklı bir direksiyon simidi ve büyük bölümü dijital olan göstergelerin yanında tamamen yeniden tasarlanan orta konsola eklenen dokunmatik SYNC ekranı gözlerden kaçmıyor.

2.2 litre hacimli turbo Diesel motorun yakıt tüketim değeri aşağıya çekilirken gücü 160 beygire, torkuysa 385 Nm'ye ulaşmış. 2.5 litre hacimli benzinli motor seçeneği 166 beygir güç, 225 Nm tork üretebilirken yine tüketim değerleri düşürülen 3.2 litre hacimli Diesel ünite 200 beygir güç, 470 Nm tork üretmeye devam ediyor.

9 yorum:

  1. Bu araçların suv versiyonları neden türkiye'de satılmıyor? filipinlerde Everest adında suv versiyonu var bunun, aynı durum mitsubishi L200'de de geçerli. Acaba kalite seviyesi düşük olmalarından mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Everest'in ar-ge çalışmaları Türkiye'de de yapıldı hatta. Satılmamasının nedeni sahip olacağı fiyat. Pick up ticari olarak geçiyor. SUV olduğunda fiyatı iki katına çıkacak ki kimse bu parayı vermez.

      Sil
    2. Ar-ge çalışmalarına Türkiye' yi de dahil etmelerine şaşırdım. Çok merak ettim açıkçası Türkiye şartlarında nasıl bir çalışma yürüttüler? Siz de ekibe dahil miydiniz?

      Sil
    3. Ben Tourneo Courier takımındaydım. Aslında çok da sürpriz değil. Güncel Mondeo'nun 2 litre hacimli turbo Diesel motorunun da ar-ge çalışmaları Türkiye'de yapıldı. Zaten Ranger'ın 3.2 litre hacimli motoru doğrudan Türkiye'de geliştirilip isim hakkı Ford'a satılmış bir ünite.

      Bu aracın SUV modeli Everest de dolanıyor arada TEM civarında kamuflajlı olarak.

      Sil
  2. pick up'lar on yıl öncesine kadar hiç cazibesi olmayan vazife araçlarıydı. sonra hızla gelişti bu modeller ve suv modellerinin çekiciliğine yaklaştı hatta kadınların bile beğenisini kazanmaya başladı. hard top eklentileriyle otomotive uzak insanların bir çoğu suv zannediyor pick up'ları.

    YanıtlaSil
  3. fiyat rica ediyoryum

    YanıtlaSil
  4. Türkiye satış tarihi hakkında bilgi var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3. Çeyrekte başlayacakmış satışlar. Dolayısıyla yaz sonundan önce göremeyiz gibi. Fiyatı da heralde %5 gibi bir artış yaşar.

      Sil
    2. Mayıs ortasında lansmanına gidiyorum. Haziran öncesi satışta demek oluyor bu. 3. çeyreğe kalmıyor gibi.

      Sil