18 Şubat 2015 Çarşamba

Volkswagen Sharan


Volkswagen ailesi gençleşmeye devam ediyor. Markadan alıştığımız şekilde köklü bir değişiklik sunmayan MPV modeli Sharan hafifçe makyajlanırken kaput altında da bazı yenilikler mevcut.

İç tasarımları değişen farlar, yeni gövde rengi seçenekleri ve jantlarla birlikte şık tasarımlı LED stoplara kavuşan otomobilin iç mekanında da yeni direksiyon simidi, gösterge paneli ve orta konsolda yeni ekranlar ve farklı havalandırma sistemi kumandaları görev yapıyor.


Benzinli motor seçenekleri 1.4 litre hacimli TSI üniteden başlayan Sharan bu versiyonunda 150 beygir güç sunarken Golf GTI'ın da kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli ünite 220 beygir gücünde.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motor 115 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli turbo Diesel motorun 150 ve 184 beygir güç üretebilen iki seçeneği var. 150 beygir gücünde olan makine dört tekerlekten çekişli olarak da alınabilecek.

11 yorum:

  1. touran ve sharan'da benzinli motorların 1.8, dizellerin 2 litreden başladığını sanıyordum. eskiden de böyle 1.4 ve 1.6 litre hacimli motorları sunduğu halde türkiye'ye getirilmiyorsa çok saçma sonuçta mpv alan bi ton insan var. fiesta st'yi bile getirmeyen ford, mpv'lerin hepsini getiriyo en basitinden. çok yanlış bir hareket vw açısından

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni küçüldü motorlar. Bu nedenle getirilebilir makyaj sonrasında. Bu arada ST ailesi gelecek yakında. Müjdeyi vermiş olayım.

      Sil
    2. oooooh süper :) focus st testi yapalı çok oldu ama bi fiesta st testi görürüz blogda artık :)

      Sil
    3. Ben de öyle umuyorum.

      Sil
    4. Onur Bey, ST yakında geliyor demişsiniz, bildiğiniz detayları paylaşır mısınız lütfen? Fiyat bilginiz var mı? Son çeyrekte geleceğine dair söylentiler var fakat Otosan geleceği yönünde net bir bilgi vermiyor.

      Sil
    5. Ben de tam olarak tarih veya fiyat veremiyorum. Hatta şu sırada kimse veremez büyük ihtimalle ama bu yıl içerisinde getirilecek. Ben satışları yükseltmek için yaz ayları gibi bekliyorum şahsen. Polo GTI ve Clio RS'in motor hacminden doğan sıkıntıları da olmayacağından fiyatının da Polo GT'nin %10 civarında üzerinde olması muhtemel.

      Sil
    6. Cevap için teşekkürler. Black ve Red serisi 60 bin civarı bir fiyatla gelince epey korkuttu. Ama söylediğinize katılıyorum 65-66 bin gibi bir fiyata şükretmekten başka şansımız yok. Çok geç kaldılar ST için.

      Sil
  2. sharan türkiye gelse 100.000 liradan aşağı satılmayacak bu parayı da ona veren kişi sayısı fazla olmaz o yüzden getirmiyorlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Golf GTI'a da 140.000 TL bulamıyorlar ama geliyor hala. Ayrıca eskiden sunulan motorlarla fiyat yüksek kalıyorduysa bile hacim 1.6 litrenin altına indiğinde fiyat rahatlıkla 100.000 TL altına iner. Ford makyajlı S-Max'i getirecek. Volkswagen'in otomatik şanzıman avantajıyla Ford'u satışlarda sollaması hiç de sürpriz olmaz bence.

      Sil
  3. 1.6 TDİ yeni nesil motor mu Onur Bey ? Bu passatla beraber gelen 125 hplik motor mu yoksa eski 105 hp nin güçleştirilmiş olanı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Passat'ta sunulan da eski motorun güçlendirilmiş olanı. 1.6 TDI'da bir değişiklik yok uzun zamandır.

      Sil