18 Şubat 2015 Çarşamba

Mercedes-Maybach Pullman


Mercedes, Maybach'ın ardından bir diğer önemli ismini geri döndürdü. Firmanın sunduğu limuzin modeli olan Pullmann lüks otomobil tanımını daha da yukarılara taşıyacak olan iç mekanıyla 2016 yılından itibaren yollarda olacak.


Dış tasarımına bakıldığında standart Mercedes-Maybach modellerinden 1.053 mm daha uzun olan gövdesiyle dikkat çeken otomobil 4.418 mm aks mesafesine sahip. Ayrıca iç mekanda daha fazla konfor sunulabilmesi için yüksekliği de Mercedes S Serisi'ne oranla 100 mm'nin üzerinde artırılmış.


Konu iç mekandan açılmışken bu bölümde sunulan lüks seviyesi sarhoş edici. Ön bölümde S Serisi'nin tasarım detaylarına sahip olan otomobilin şeffaflığı ayarlanabilen bir separatörle ayrılmış arka kısmında elektrikli perdeler, Burmester ses sistemi, 43.5 dereceye kadar yatırılabilen ve ayak desteği olan iki koltuk ve bunların karşısına eklenmiş sabit koltuklar bulunuyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli bir v12 motor bulunan Pullmann 530 beygir güç, 830 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder