18 Şubat 2015 Çarşamba

Lotus Evora 400


Bu yıl Cenevre otomobil fuarında yeni model tanıtacak olan firmalardan birisi de İngiliz Lotus. Markanın dört kişilik coupé modeli Evora'nın güncellenen bir versiyonuyla karşımızda olacak marka aynı zamanda tarihinin en güçlü seri üretim otomobilini tanıtmış olacak.


Çok daha agresif görünen bir ön tampona sahip olan Evora 400'ün standart bir sedandan alınmış gibi duran yeni aynalarına sinyaller entegre edilmiş. Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin arka bölümünde yeni bir tampon, farklı şekillendirilmiş difüzör, çift parçaya ayrılmış spoiler ve aşağı köşelere alınmış geri vites lambaları görülebiliyor.


İç mekanda da yenilikler sunan aracın kapı içleri tamamen yenilenirken gösterge paneli ve daha büyük bir dokunmatik ekrana sahip olan orta konsol da makyajlanmış. Çok fonksiyonlu direksiyon simidi sunan Evora 400'ün yatık vites konsolunda görülen havalandırma sistemi kumandaları da yeni.

Kaputu altında kompresör beslemeye sahip 3.5 litre hacimli v6 motorunu koruyan otomobil 406 beygir güç, 410 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanlarla donatılabilen model 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 300 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder