19 Şubat 2015 Perşembe

Kia Sportspace


2015 Cenevre otomobil fuarının şık konseptlerinden birisi de Kia standında görülebilecek. Gelecek nesil Optima'nın neye benzeyeceğini merak edenlerie yönelik bir araç olan Sportspace bu modelin ilk station wagon versiyonu olacak.


Dar sayılabilecek bir havalandırma girişine sahip ön tamponda ince LED sis farları görülebilirken LED farların arasında yer alan panjurun kapatıldığı gözlerden kaçmıyor. İnce yapılı yan aynalar, şişkin çamurluklar, dev jantlar ve dar tutulan yan cam alanları sportif görünümü güçlendirirken arkada geniş D sütunu, spoiler, çift egzoz çıkışı ve dinamik görünümlü tampon hoş bir görünüm sunuyor.

4.855 mm boya, 1.870 mm genişliğe ve 1.425 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.840 mm olarak açıklanırken jantları da 20 inç çaplı.


İç mekanda güncel konseptlerin tipik sadeliğini yansıtan otomobil dijital bir ekrandan oluşan gösterge tablosuna, alt bölümü düzleştirilmiş direksiyon simidine, metal pedal setine, dokunmatik ekrana sahip orta konsola ve sportif koltuklara sahip. Dört kişilik oturma kapasitesi bulunan otomobilin siyah renkli iç mekanında karbon fiber kaplamalar da dikkat çekiyor.


Bagaj bölümüne ayrı bir özen gösteren Kia deri döşeme ile donattığı bu kısımda sunduğu 28 adet çelik top sayesinde yüklemelerin kolayca yapılabilmesine olanak sağlamış. Hareket halinde 3 mm alçalan toplar bu sayede yüklerin kaymasını da engellemiş oluyor.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli bir benzinli motor bulunan Sportspace'in 250 beygir gücünde olduğu belirtildi.

3 yorum:

  1. Arka tasarımı çok güzel olmuş bence. Umarım tasarımı değiştirmeden piyasaya sürerler güzel bi motorla

    YanıtlaSil
  2. önü golften arkası breradan aparılmış belli. ama çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. bir an yeni scirocco (umarım doğru yazmışımdır nasıl isimse..) sandım.

    YanıtlaSil