20 Şubat 2015 Cuma

Kia Cee'd GT Line


Kia cephesinden güzel haberler gelmeye devam ediyor. Özellikle Avrupalı üreticilerin son zamanlarda piyasaya sürdüğü sportif görünümlü normal modeller furyası bu sefer de Koreli üreticiyi etkilemiş gibi görünüyor.

Standart Cee'd modellerine Cee'd GT görünümü veren paketle birlikte daha agresif görünüme sahip ön tampon, farklı ön panjur ızgarası, LED gündüz farları, 17 inç çaplı jantlar, daha geniş yan etekler, çift egzoz çıkışı ve alt bölümünde küçük bir difüzör bulunan daha sportif görünümlü arka tampon donanıma ekleniyor.


Kaputu altında iki yeni motor bulunan otomobilin 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitesi geçtiğimiz yıl tanıtılan Hyundai i30'da olduğu gibi güçlenmiş. 133 beygir güç, 285 Nm tork üretebilen motor 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla alınabilecek.

İlerleyen aylarda Hyundai modellerinde de göreceğimiz diğer motorsa benzinli. Turbo beslemeye sahip 1 litre hacimli ünite 120 beygir güç, 172 Nm tork üretebiliyor. Bu motor sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulmakta.

3 yorum:

  1. Adamlar haklı, sen çıkarmazsan piyasaya yan sanayi sürer pazara...

    YanıtlaSil
  2. Onur Bey bu araçta kullanılan çift kavramalı şanzıman, Kia ların en büyük problemi olan aşırı yakıt tüketimine cevap olabilecek mi sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çift kavramalı şanzıman ilk olarak 1.6 turbo Diesel ünite için sunulacak. İyileşme sağlanmış ama bu motorun tüketimi iyiydi zaten.

      Sil