18 Şubat 2015 Çarşamba

Hyundai Tucson / ix35


Hyundai'nin yeni tasarım diline henüz kavuşamayan birkaç modelden birisi olan ix35 bu özelliğine veda ediyor. Tucson adıyla da satılan aracın yeni nesil örnekleri 2015 Cenevre otomobil fuarında tanıtıldıktan sonra piyasaya çıkacak.

İnce yapılı LED farlarıyla yeni nesil i20'yi hatırlatan araçta büyük bir altıgen ön panjur, agresif görünümlü ön tampon, şık jantlar, şişkin çamurluklarla güçlü görünen bir yan bölüm, daha ince yapılı yan cam yüzeyleri, spoiler, yine i20'ye göz kırpan LED stoplar ve metalik gri renkli tampon altı korumaları bulunuyor.


İç mekanında derli toplu bir görünüm sunan otomobilde çift yuvarlak göstergenin ortasına eklenen büyük bir ekrana sahip gösterge paneli, küçük çaplı direksiyon simidi ve çift katlı tasarlanmış orta konsol dikkat çekiyor.

513 litre hacim sunan bir bagaja sahip olan Tucson kaputu altında tanıdık motorlara yer veriyor. 135 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli benzinli motor 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulurken bu motorun turbo beslemeye sahip versiyonu 176 beygir gücünde ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor. 1.7 ve 2 litre hacimli turbo Diesel ünitelerin güçleriyse 115 ile 184 beygir arasında değişiyor.

5 yorum:

  1. Hyundai çılgın atmış :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yeni nesil mi, yoksa kapsamli bi makyaj operasyonu mu onur bey? Yeni nesilse agirlik, 4 ceker gibi ozelliklerini acikladilar mi? Tasarim guzel olmus bu arada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni nesil araç bu. Daha uzun, geniş ve alçak. Henüz detaylar açıklanmadı ama olacak tabi dört tekerlekten çekişli bersiyonu.

      Sil
    2. 1.6 dizel olmadığı sürece nissan qashqai ile baş edemez

      Sil
    3. Orası öyle ama bir Ford Kuga ile rekabet eder örneğin.

      Sil