12 Şubat 2015 Perşembe

Honda Pilot


Honda'nın büyük SUV modeli Pilot'un yeni nesil modelleri Chicago otomobil fuarında tanıtıldı. Eskisinden daha büyük olan otomobilin iç mekanı da büyük değişim geçirirken kaput altında görev yapan ünite için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

100 kg'ın üzerinde hafifleyen Pilot önden bakıldığında yeni nesil CR-V'yi andırıyor. Geniş çıtalara sahip ön panjuru üst versiyonlarda tamamı LED teknolojisi sunan farların içerisine kadar girerken heybetli görünen ön tamponun alt kısmı siyah plastikten üretilmiş. Hafifçe şişkin çamurluklar ve 20 inçe kadar seçeneği bulunan jantlar güçlü görünümü desteklerken sade tasarımlı arka bölümde LED stoplar, spoiler ve tampon altına eklenen geri vites lambaları dikkat çekiyor.


İç mekanda da bambaşka bir araç haline gelen Pilot dört kollu direksiyon simidinde birçok kumanda elemanı sunarken gösterge tablosunun orta bölümünde dijital ekranlar göze çarpıyor. Orta konsolunda büyük bir dokunmatik ekran ve dijital ekranlı havalandırma kumandaları bulunan aracın vites kolu yerini düğmelere bırakmış.


Ön koltuklar için kol dayanaklarını koltuk sırtlıklarına entegre eden Honda arada kalan bölümü kayar kapaklı büyük bir göze dönüştürmüş. Üç koltuk sırasında 8 kişilik oturma kapasitesi sunan Pilot arka koltuklar için ayrı havalandırma sistemi ve HDMI girişe sahip eğlence sistemini de donanıma eklemiş.


Kaputu altında hala 3.5 litre hacimli v6 motoru kullanan Pilot önden veya dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabiliyor. Bu ünite 280 beygir güç, 355 Nm tork üretebiliyor. İlginç bir durum da şanzıman konusunda yaşanmış. Alt donanım paketlerinde 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunan Honda üst paketlerde 9 ileri vitesli otomatik üniteye yer vermiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder