12 Şubat 2015 Perşembe

BMW ALPINA B6 xDrive Gran Coupé


BMW M6 ailesinin dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olmaması nedeniyle özellikle ilk hızlanmalar sırasında sorun yaşamasını dert eden potansiyel müşteriler ALPINA'nın hazırladığı 6 Serisi Gran Coupé'ye göz gezdirebilir.

Alt bölümüne yerleştirilen splitter ile farklı bir görünüme kavuşan ön tampon, 20 inç çaplı jantlar, B sütununa eklenen B6 logoları, dörtlü egzoz çıkışları, difüzör ve bagaj kapağı üzerine eklenen sabit spoiler dış mekanda yaşanan değişiklikleri tamamlıyor.


İç mekanda Alpina logoları ve plakalarıyla mavi renkli dikiş iplikleri ve yine aynı renkte gösterge paneli görülebilirken güçlendirilen fren sisteminde 374 ve 370 mm çaplı diskler kullanılmış.

650i xDrive temelleri üzerine geliştirilen otomobilin çift turbo beslemeye sahip, 4.4 litre hacimli v8 motoru M6 modellerinde de görev yapıyor. Bu aracın kaputu altında 600 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen ünite 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte alınıyor. BU sayede 0'dan 96 km/s sürate ulaşma süresi 3.6 saniyeye inen otomobilin maksimum süratiyse 322 km/s'te sınırlandırılmış.

4 yorum:

  1. Onur Abi, arkadan itisin en buyuk sikintilarindan biri de kar performansi. Almanya, Isvicre vb yerlderde yilin bilmem kac ayi kar oluyor. Zaten yanlis olmasin belki sen de duymussundur, yenu m5 dort xdrive ile gelecek. Carbuzz.com'da sneakshotlarini gormustum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet korkunç oluyor karda arkadan itiş. M GmbH yetkilileri iki yıl önce M5 ve M6'da kesinlikle dört tekerlekten çekiş sistemi olmayacağını açıkladıklarında ben saçmaladıklarını söylemiştim zaten. Genelde hızlanma performansı daha gerilerde kalan Mercedes modellerinin bile bu sayede BMW'ye fark atması zaten kullanılmasını bir yerde zorunlu kıldı.

      Sil
    2. birde x5 m ve x6 m modellerinde dört tekerlekten çekişin kullanılması, m5 ve m6'da da dört tekerlekten çekiş olacağının habercisi gibi oldu. gerçi eski x5 m ve x6 m'de dört tekerlekten çekiş kullanılıp kullanılmadığını bilmiyordum şimdi yanlış olmasın.

      Sil
    3. Kullanılmıştı onlarda da.

      Sil