26 Şubat 2015 Perşembe

Aston Martin Vulcan


İngiliz spor otomobilleri dendiğinde akıllara gelen ilk markalar arasında bulunan Aston Martin bir süredir geleceğini açıkladığı özel üretim modelini sonunda tanıttı. 24 örneği bulunacağı açıklanan araç sadece pistlerde kullanılabilecek.

Düşük burunlu bir ön bölüme sahip olan otomobilde ince yapılı LED farlarla birlikte dev ön panjur ve uzun bir splitter dikkat çekerken kaput üzerine de büyük boyutlu hava çıkışları yerleştirilmiş. 19 inç çaplı jantlara sahip olan aracın egzoz çıkışları yanlara alınırken yan eteklerin boyutları birer basamak olabilecek kadar büyük.


İnce yapılı yan aynalar üç boyut efekti veren LED stoplar, büyük spoiler ve yarış aracı kimliğine uygun dev difüzör Vulcan'ın diğer dikkat çeken tasarım detayları arasında. Hemen her noktasında karbon fiber kullanılmış olan otomobilin karbon seramik fren diskleri 380 ve 360 mm çaplı.

İç mekanı da karbon fiberle süslenen aracın takla kafesi tasarımın bir parçası olarak konsol elemanlarına entegre edilirken üst kısmı kesilmiş direksiyon simidinde çeşitli kumanda elemanları yer alıyor. İki adet yarış koltuğuna sahip olan Vulcan'ın gösterge paneli de dijital.

Teknik detayları henüz açıklanmayan motorun 7 litre hacimli bir v12 olduğu ve doğal emişli olarak 800 beygirin üzerinde güç ürettiğiyse açıklandı. Otomobil bu gücü arka aksa 6 ileri vitesli sıralı bir şanzımanla iletiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder