12 Ocak 2015 Pazartesi

Volkswagen Cross Coupé GTE


2015 Detroit otomobil fuarında karşımıza çıkacak olan konseptlerden bir diğeri Volkswagen standında olacak. Alman markanın daha önce de çeşitli fuarlarda sergilediği Cross konseptlerine bir yenisi ekleniyor.

Her konspetle seri üretime biraz daha yaklaşan aracın bu versiyonunda ön panjurla birleşik LED farlar, büyük hava girişlerine sahip ön tampon, genişletilmiş çamurluklar, 22 inç çaplı jantlar, cam tavan, arka tampon içerisine entegre edilmiş egzoz çıkışları ve biraz daha inceltilen LED stoplar dikkat çekiyor.


4.846 mm boya, 2.029 mm genişliğe ve 1.735 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin iç mekanında sade bir tasarım görülebiliyor. Tamamen dijital bir gösterge paneline sahip olan konseptin orta konsolunda dokunmatik bilgi ve havalandırma kumandası ekranları görülebiliyor. Direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilirken havalandırma ızgaraları ön konsola entegre edilmiş.

Kaputu altında yer alan ve 276 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen 3.6 litre hacimli, benzinli v6 motora ön aksta 55 beygir güç, 220 Nm tork, arka akstaysa 115 beygir güç, 271 Nm tork üretebilen elektrik motorları yardım ediyor. Dört tekerlekten çekişli konsept 6 ileri vitesli DSG ile donatılmış.

0'dan 96 km/s sürate 6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 210 km/s olarak açıklanıyor. Ortalama yakıt tüketim değeri 3.36 litre/100 km olarak açıklanırken sadece elektrik motorlarıyla menzil 32 km.

2 yorum:

  1. Q7 gib touareg de kısalıp station wagon görünümünden uzaklaşacak anlaşılan. Bu arada Onur bey touareg'in ikinci elde en çok değer kaybeden araçlardan olduğunu duydum. Piyasaya zamanına göre güçlü donanım ile çıktığını (ki vw'nin ilk ürettiği suv), üstüne iki makyaj geçirdiğini düşününce sizin yorumlarınızı merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temellerini Audi Q7 ve Porsche Cayenne gibi daha popüler araçlarla paylaşsa da bu sınıfta değer kaybı en çok olan araçlar arasında gerçekten de. Bir miktar marka isminden kaybederken bir miktar da ilk modellerde kullanılan 2.5 litre hacimli turbo Diesel motordan kaybetti Touareg. Bu büyüklükte bir SUV alanların beklentilerini pek karşılayamadı güçsüz motor ve yüksek ağırlıkla.

      Sil