25 Ocak 2015 Pazar

Peugeot RCZ R Bimota


Verona'da düzenlenen Motor Bike Expo'da bu yıl sergilenen süprizlerden birisi dört tekerlekli. Peugeot ve Bimota'nın ortaklığıyla geliştirilen RCZ R versiyonu farklı görünümünün yanında daha fazla güç sunuyor.

Bimota'nın yarış grafiklerine sahip olan gövdesi üzerinde bir değişiklik yapılmayan otomobilin yeni jantları siyaha boyanırken çevrelerine kırmızı şeritler çekilmiş. PB104ismine de sahip olan otomobilin bu kodlamasında PB, Peugeot ve Bimota'yı temsil ederken 1, ilk proje, 04 dört tekerlek anlamında kullanılmış.


Yüksekliği 10 mm azaltılmış olan konseptin iç mekanında bol bol Alcantara döşeme kullanılırken kırmızı renkli süsleme ve dikiş iplikleri de dikkatlerden kaçmıyor. Kapı eşiklerinde özel plakalar kullanılırken iptal edilen arka koltuklar yerine iki kaskın yerleştirilebildiği bir kutu eklenmiş.


İç mekanda iki GoPro bir de 7 inç ekranlı TomTom eğlence sistemi sunan aracın turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motoru 304 beygir güç üretebiliyor. Bu gücü zapt edebilmek için güçlendirilen fren sisteminde ön aksta 380 mm çaplı diskler kullanılmış.

2 yorum:

  1. tiptronik.com içeriklerini senin siteden omuzluyor sanırım hacı.içeriklerinizin eklenme sırası direk aynı,konulan fotoğraflar da.tek fark orası senden sonra koyuyor aynı içerikleri.ya ikiniz de aynı siteden aparıyorsunuz ya da orası senden araklıyor haberin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haberler basın bültenlerinin sadeleştirilmesiyle yazılıyor. Haliyle herkese aynı anda, aynı bülteni yolluyorlar. Fotoğrafların da aynı olmasının nedeni o. Benden kopyala yapi;tir yapanlar var ama genelde gazeteler oluyor bunlar :)

      Sil