12 Ocak 2015 Pazartesi

Nissan Titan XD


Konu A.B.D.'de düzenlenen bir otomobil fuarı olduğunda pick up modellerinin ortalıkta görülmemesi düşünülemez. Detroit fuarını fırsat bilen Nissan da büyük pick up modeli Titan'ın yeni versiyonunu sergilemek için bu organizasyonu seçmiş.


Tasarım detaylarına bakıldığında ülkenin en çok satan pick up modeli Ford F-150'nin izlerini gösterebilen araçta büyük ön panjur, aynı şekilde büyük farlar, farklı renge boyanmış tampon ve alt korumalar ve genişletilmiş çamurluklar kullanılmış. Üç farklı kabin ve kasa uzunluğu seçeneği sunan araç iki veya dört tekerlekten çekişli olarak ısmarlanabiliyor.


İç mekanda  da güçlü bir görünüm sunan aracın burada sunduğu çizgiler de genel olarak köşeli bir tasarım diline sahip. Geniş havalandırma ızgaraları, direksiyon kolonuna yerleştirilen vites kolu ve büyük kol dayanağı gibi görmeye alıştığımız detaylar kromajlı çerçevelere sahip yuvarlak göstergeler ve XD logolarıyla zenginleştirilmiş.


Kaputu altında Cummins imzalı, 5 litre hacimli bir v8 turbo Diesel motora görev verilen Titan XD 310 beygir güç, 752 Nm tork üretebiliyor. Çekme kapasitesi yaklaşık 5.5 ton olan aracın yükleme kapasitesiyse yaklaşık 1 ton. 2016 yılında aileye katılacak olan yeni benzinli motorsa 390 beygir güç, 545 Nm tork üretebilen 5.6 litre hacimli bir v8.

7 yorum:

  1. silverado'nun yanına titan park edince dedeyle torun gibi bir görüntü olacak. maskülen olmayan bir yüz tasarlamak abd'de pickup pazarında hata olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle görünüyor. Biraz farklılık yaratmak istemişlerdi büyük ihtimalle zira bütün üreticiler birden kutu gibi tasarımlara dönüverdi.

      Sil
  2. Amerikan hill billylerini kesmez bence bu motor gucu. Daha guclu dizel alternatifler var redneckler icin. Bir high output model gelir sonradan sanirim.

    YanıtlaSil
  3. Mevzu ABD pazarı olunca Titan biraz titanlıktan çıkıp f 150'ye mi kaymış dersin?

    http://www.extremetech.com/extreme/174544-aluminum-body-2015-ford-f-150-pickup-sheds-700-pounds-adds-a-ton-of-driver-assist-technologies

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıllardır pazarın lideri olan aracın kopyalanması sürpriz değil. Ford ile birlikte diğer üreticilerin tamamı daha sert yüz kullanmaya başlamışlardı zaten. Bu araç zaten Ford Super Duty ve Chevrolet'nin HD modellerine rakip. Standart Titan'ın tasarımı aynı kalacak şimdilik.

      Sil
  4. Anladım. Kalması da isabet olur. Ben hangi pazarda olurlarsa olsunlar markaların karakter sahibi modeller üretmeleri gerektiğini düşünüyorum. Mesela Tacoma her ne kadar ismiyle Amerikan işi olsa da tasarımıyla ben bir toyoyum diyebiliyor.

    YanıtlaSil