6 Ocak 2015 Salı

Mercedes-Benz F 015 Luxury in Motion


Mercedes'in fütüristik konseptleri otomobilseverlerle buluşmaya devam ediyor. Markanın 125. yaş kutlamaları sırasında tanıtılan F 125!'in ardından daha sade bir tasarım diliyle şekillendirilmiş otonom bir araç olan F 015 Las Vegas'ta tanıtıldı.


Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobilin dev ön panjurunun içi LED aydınlatmalarla doldurulmuş. Ön camla cam tavan birleştirilirken arka bölümde de ince yapılı LED stoplar ve ön bölümü aynalayan arka tampon dikkat çekiyor. Küçük hava çıkışlarına sahip dev jantlar ve ince yanaklı lastiklerle donatılan otomobilin kapı kolları da dokunmatik. 5.220 mm boya ve 2.018 mm genişliğe sahip olan F 015'in yüksekliği 1.524 mm olarak açıklanırken aks mesafesi 3.610 mm gibi inanılmaz bir değer.


B sütunu bulunmayan konseptin kapıları birbirine zıt yöne doğru 90 derece açılabiliyor. Bu sayede tek hacimli iç mekana giriş kolaylaşırken 360 derece dönebilen koltuklar da kapılar açıldığında dışarıya doğru 30 derece dönüyor. Dört adet tekli koltuğa sahip olan lüks araçta mavi renkli ambiyans ışıklandırması ve ahşap kaplı taban kullanılmış. Ön bölümde oval direksiyon simidiyle birlikte konsolu boydan boya kaplayan ince uzun bir ekran dikkat çekerken kapı içlerine de görüntü yansıtılabiliyor.


Motor konusunda da F 125! konseptine göz kırpan araç hidrojen yakıt piliyle çalışıyor. Her biri 136 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen iki elektrik motoruna sahip olan otomobilin menzili 1.100 km olarak açıklanıyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.7 saniyede ulaşabilen konseptin maksimum sürati 200 km/s'te sınırlandırılmış.

2 yorum:

  1. Ön kısım ilginç bir şekilde c111'i hatırlattı bana. Hidrojen konusuna gelirsek biraz paranoyakça olacak ama petrol devlerinin asıl sahipleri bu teknolojiden kar edecek açık bulana kadar biz yine petrole bağımlı kalacağız. Sizlerin ne düşündüğünüzü bilmiyorum fakat Tesla gibi akıl ve benliğe muhtaç yeni yüzyıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yakıt depolarıyla boy ölçüşebilecek pil teknolojisi geliştirilebilse bütün elektronik camiasıyla birlikte otomobillerde de devrim olacak aslında ama henüz bu derecede bir atılım göremedik.

      Sil