12 Ocak 2015 Pazartesi

Mercedes-AMG GLE63 S Coupé 4MATIC


Mercedes'in yeni crossover modeli GLE Coupé en güçlü versiyonuna kavuştu. İlk olarak Detroit otomobil fuarında sergilenecek olan araç ismiyle de Mercedes ve AMG markalarının modellere yansıyacak olan yüzünü belli ediyor.

Görünümünde bilindik farklılıklar olan aracın ön panjuruna AMG logosu eklenirken ön tampon çok daha agresif bir tasarıma kavuşmuş. LED aydınlatma grubu ve 22 inç çaplı jantlar standart donanımda sunulurken yan basamaklar, dört çıkışa sahip egzoz sistemi ve arka tampon altında görülebilen difüzör dikkat çeken detaylar arasında.


İç mekanda karbon fiber kaplamalar, alüminyum pedal seti, yükseltilmiş yan desteklere sahip sportif ön koltuklar, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, bol bol AMG logosu ve farklı bir gösterge tablosuna sahip olan aracın fren sisteminde kırmızı renkli kaliperler ve önde 391, arkadaysa 345 mm çaplı diskler görev yapıyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor bulunan araç 577 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan dev 0'dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabiliyor.

3 yorum: