12 Ocak 2015 Pazartesi

Infiniti Q60


Bu yıl Detroit otomobil fuarında sergilenecek olan konseptlerin tanıtımı başladı. Nissan'ın yan markalarından olan Infiniti'nin hazırladığı araç dinamik görünümlü bir coupé.

Markanın seri üretim modellerinde de kullandığı büyük ön panjur, agresif görünümlü ön tampon, detaylı bir şekilde işlenmiş kaput, ince yapılı yan aynalar, şişkin çamurluklar, ön çamurluklar arkasına yerleştirilen deflektörler, LED aydınlatma grubu, ucu bir spoiler gibi görünen bagaj kapağı ve kromajlı egzoz çıkışlarıyla sportif bir görünüm sunan otomobilin kapı camlarında çerçeve bulunmuyor.


4.690 mm boya, 1.865 mm genişliğe ve 1.370 mm yüksekliğe sahip olan konseptte 21 inç çaplı jantlar, cam tavan ve düz tasarıma sahip yan eteklerle tezat oluşturan dalgalı bir yan çizgi kullanılmış.


Önde oturan yolcuları sarmalayan bir yapı sunan konsolda dijital göstergeler, büyük dokunmatik ekran ve yine dokunmatik kumanda paneli dikkat çekerken çok şık görünen üç kollu direksiyon simidi, metal pedal seti ve sabit kafalıklara sahip yüksek yan destekli koltuklar sportif havayı pekiştirmiş.

Kaputu altında yer alan motorla ilgili detaylı bilgi verilmese de ünitenin çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli bir v6 olduğu açıklandı.

2 yorum:

  1. Sizi tebrik etmek istiyorum. Bloğunuzu birkaç senedir takip ediyorum ve sizin bakış açınızın, yorumlarınızın giderek daha okumaya heveslendiren bir hale gelmesi beni mutlu ediyor. Paylaşımlarınızın salt katolog verilerinden giderek detaylar ve onlara verdiğiniz değerlendirmelere dönüşmesi, mühendis bakış açınızın estetik ve duygularla etkileşime daha çok girdiğini gösteriyor.

    Umarım bir gün bende yeterli birikime sahip olduğumu hissedip insanlarla paylaşabilecek bir blog oluştururum

    YanıtlaSil