14 Ocak 2015 Çarşamba

Hyundai Sonata Hybrid


Son zamanlarda birçok üreticinin ürün gamında önemli bir yer tutmaya başlayan hibrit araçlar Hyundai'nin de üzerinde çalıştığı hibrit teknolojiler yeni nesil Sonata'nın iki farklı versiyonunda kendisini gösterdi.

Farklı far tasarımı, yenilenen ve daha köşeli bir hale gelen tamponlar, daha düz bir tasarıma sahip jantlar, geniş yan etekler, şeffaf stoplar ve yine daha köşeli bir tasarım sunan arka tampon otomobilin dış görünümündeki farklılıkları oluştururken Plug-In Hybrid modelde bir de sol ön çamurluk arkasında elektrik priz girişi yer alıyor.


İç mekanda yeni gösterge özellikleri dışında bir yenilik bulunmayan araçlarda kullanılan 2 litre hacimli benzinli motor 154 beygir güç, 190 Nm tork üretebilirken elektrik motorunda farklılıklar bulunuyor. Hybrid'in elektrik motoru 50 beygir gücündeyke Plug-In Hybrid'inki 68 beygir gücünde.

Kullanılan piller nedeniyle bagaj hacmi 376 litreye gerileyen ikiliden Sonata Hybrid 5.6 litre/100 km yakıt tüketim ortalamasına ulaşırken kardeşi 5.9 litre/100 km ortalama sunuyor. Bu aracın pilleri 240 Volt prizden 2.5 saatte doldurulabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder