12 Ocak 2015 Pazartesi

Buick Avenir


Bu yıl Detroit'in ilgi çeken konseptlerinden birisi de Buick'ten geldi. Son zamanlarda Opel modellerini temel alan otomobillerle varlığını sürdüren marka lüks sedan konseptiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobilin ön bölümünde sade hatlar göze çarparken ince yapılı LED farlar, şişkin çamurluklar, 21 inç çaplı jantlar, yan etekleri de kapsayacak şekilde aşağıya doğru uzayan kapılar, kısa yapılı ve oldukça açılı bagaj kapağı, arka camın üst bölümünü boydan boya kaplayan stop lambası ve arka tampona entegre edilen egzoz çıkışları dikkat çekiyor.


Dört adet tekli koltuğa sahip iç mekanda dijital gösterge paneli, dokunmatik bilgi ekranı ve sayıları azaltılmış düğmeler görülebilirken orta konsoldan başlayıp arka koltuklara doğru devam eden panelin altı büyük bir depolama bölümü olarak kullanılabiliyor. Üç kollu bir direksiyon simidine sahip olan konseptin ön koltuk sırtlıklarına dokunmatik ekranlar yerleştirilmiş.


Kaputu altında gücü açıklanmayan bir v6 motor bulunduğu belirtilen otomobilde silindir deaktivasyon teknolojisi, start/stop, dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman da kullanılmış.

3 yorum:

  1. opel devşirmeleri kötü araçlar değil ama sonunda tam markaya yakışır bir model sunacak gm. lüks sedan seçeneği olarak köşeli ve çok sert imajı olan cadillac bir çok müşteriye hitap edemez.klasik çağrışımlı ve yuvarlak hatları sevenler için doğru hamle.

    YanıtlaSil
  2. blog da alman milliyetçisi olmakla suçlanan birisi olarak; bu araca canım cik cik etti ilk defa Amerikan menşeili bir otomobil çok hoşuma gitti. çok güzel tebrikler GM.

    YanıtlaSil
  3. Nefes kesici bir araç olmuş.Sadeliğin bu kadar temiz ve akıcı bir biçimde kullanıldığı araçlara rastlamak mutlu ediyor beni. Yalnız GM yine her aracında bir başkasının izini hissettirmekten vazgeçmemiş. Hem duruş hem de özellikle arka kapı kolu üzerindeki yükselti bariz biçimde Camaro'dan, bagaj kapağı da İnsignia'dan. Emniyet kemeri bağlantı noktaları ise harika.

    YanıtlaSil