27 Aralık 2014 Cumartesi

Mazda LM55 Vision Gran Turismo


Yakında Gran Turismo 6 için özel bir aracı tasarlanmayan marka kalmayacak gibi görünüyor. Bu tip ilginç deneylerden uzak duran sessiz markalardan olan Mazda'nın bile oyuna özel konsepti tanıtıldı.

Yol otomobillerinden olduğu gibi Kodo tasarım dilini kullanan aracın önünda büyük hava girişleri ve ince yapılı LED aydınlatmalar görülebilirken tekerleklerin içeride kalan bölümleri açıkta bırakılmış. İnce yapılı yan aynalar ve tavana yerleştirilen hava emiş delikleri dikkat çekerken arkada da LED stoplar, dev difüzör ve yüksek spoiler görülebiliyor.

25 Aralık 2014 Perşembe

Citroën C1 1.0 ETG Airscape


Otomobil dünyasında sürekli görmeye alıştığımız alışkanlıklar arasında otomobillerin her geçen nesille birlikte büyümesi yer alıyor. Boyutların büyümesi sonrasında küçük otomobillere olan ilgiyi karşılamak için yeni modelleri piyasaya süren üreticiler bu şekilde tasarım dillerini de daha özgürce değiştirebiliyorlar.

Bu trendin bir parçası olan Citroën C1, Peugeot 108 ve Toyota Aygo isimli kardeşleriyle birlikte 2005 yılında tanıtıldı. 2009 yılında makyajlanan otomobil 2012 yılında bir kere daha elden geçirildikten sonra 2014 yılında yerini ikinci nesil örneklere bıraktı. İlk nesilde kardeşleriyle neredeyse aynı görünüme sahip olan C1'in tasarımı yeni modellerle birlikte farklılaşmış.

24 Aralık 2014 Çarşamba

Toyota Mark X GRMN


Toyota'nın büyük sedan modellerinden Mark X sadece 100 adet üretileceği açıklanan bir versiyona kavuştu. Standart seride otomobili daha sportif hale getiren Gazoo Racing bu aracın da modfikasyonundan sorumlu.


İnce yapılı ve sade görünümlü ön panjurunda Gazoo Racing logosu yer alan otomobilin büyük hava girişine sahip agresif görünümlü ön tamponunda sis farları iptal edilirken köşelere deflektörler eklenmiş. 19 inç çaplı jantlarla donatılan aracın C sütununda küçük aerodinamik eklemeler bulunurken bagaj kapağına da ince yapılı bir spoiler eklenmiş.

Süspansiyon ve fren sistemleri elden geçirilen Mark X GRMN'in arka tamponu kenarlarda hava çıkışlarına sahipken alt bölümde de bir difüzör görülebiliyor. Egzoz sistemi de yenilenen aracın dörtlü egzoz çıkışı da farklı bir görünüme kavuşurken tavan ve yan aynalar karbon fiberden üretilmiş.


İç mekanda sadeleştirmeye giden Gazoo sabit kafalıklı sportif koltukları donanıma eklerken Alcantara döşemeler ve karbon fiber kaplamalar yaşam alanında sıklıkla kullanılmış. Ses sistemi iptal edilen araçta metal pedal seti ve üç kollu direksiyon simidi bulunmakta.

3.5 litre hacimli v6 motorunun gücü 321 beygire yükselen otomobil 380 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman gücü arka aksa aktarıyor.

22 Aralık 2014 Pazartesi

G-POWER S63 AMG Coupé


Modifiye ettiği BMW modelleriyle ünlenen G-POWER şimdi de mühendisliğini bir Mercedes modeli üzerinde konuşturuyor. Üreticinin el attığı araçsa S Serisi Coupé'nin AMG imzalı modellerinden birisi.

Görünümde yapılan tek değişiklik 21 inç çaplı jantlar olarak görülebilirken fren sistemi de güçlendirilmiş. Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motor 705 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekişli versiyonun 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.8 saniye sürmekte. Maksimum sürat limitörü de kaldırılan otomobil artık 330 km/s'in üzerine çıkabiliyor.

PP-Performance 550i


PP-Performance tarafından güçlendirilen BMW modelleri arasına bir yenisi eklendi. Modifikasyon firmalarının favorilerinden M5'i aratmayacak bir hale getirilen modelse aynı motor bloğunu paylaşan 550i.

Alt bölümünde splitter yer alan daha agresif bir ön tamponla donatılan otomobilin aydınlatma grubu koyulaştırılırken yan aynalar, bagaj üstü spoiler ve arka tampon altındaki difüzörde karbon fiber kullanıldığı görülebiliyor. Yeni jantların çapları 20 inç olarak açıklanırken süspansiyon sistemi 35 mm alçaltılmış.

Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru 570 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen otomobilin maksimum sürat limitörü de devreden çıkartılırken motorda yapılan değişikliğin maliyeti 4.299 Euro olarak açıklanıyor.

Cadillac CTS-V


Cadillac'ın sportif model ailesi olan V genişlemeye devam ediyor. Geçen ay tanıtılan küçük sedan ATS-V'nin ardından şimdi de sıra geçen sene tanıtılan CTS'in en güçlü modeline geldi.

Daha geniş hava girişlerine sahip makyajlı ön tamponun altına karbon fiber splitter ekleyen Cadillac aynı malzemeyi, üzerine ek hava çıkışı eklenen kaputta da kullanmış. Ön panjurda farklı bir ızgara görev yaparken ön çamurluklar arkasında havalandırma yarıkları açılmış.


Daha geniş yan eteklere sahip olan otomobilde kullanılan jantlar 19 inç çaplıyken arka bölümde de dinamizm seviyesi yükselmiş. Bagaj kapağı üzerine bir spoiler ekleyen Cadillac arka tampon altınıa da küçük bir difüzör eklerken yeni egzoz sistemi dört çıkışa sahip.

İç mekanında çok büyük değişiklikler bulunmayan otomobilde metal pedal seti ve Recaro imzalı koltuklar kullanılırken Brembo imzası taşıyan güçlendirilmiş fren sisteminde 390 ve 365 mm çaplı diskler kullanılmış.

Kaputu altında kompresör beslemeye sahip 6.2 litre hacimli v8 motor kullanılan CTS-V 640 beygir güç, 855 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip olan araç 0'dan 96 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 322 km/s olarak açıklanıyor.

RevoZport CLA Shooting Brake


Geçtiğimiz yıl Mercedes A Serisi için hazırlanan modifikasyon kitlerini tanıtan RevoZport bu yıl da benzer kitleri CLA Shooting Brake için geliştirmiş. Üstelik bu sefer en güçlü versiyon için de bir sürpriz var.

Dış görünümde özel logolar, ön tampon altına eklenen splitter, geniş yan etekler ve arka tampon altına eklenen difüzörden başka farklılık olmayan aracın RZA-290 kitiyle donatılan modelleri CLA 250 temelli ve turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 290 beygir güç üretebiliyor. CLA 45 AMG Shooting Brake temelli otomobil için geliştirilen RZA-450 kitiyse gücü 450 beygire ulaştırmış.