18 Ekim 2014 Cumartesi

Audi TT Cup


Alman üretici Audi, geçtiğimiz aylarda yenilediği TT modelinin yarış versiyonunu tanıtmakta da gecikmedi. 2015 yılında düzenlenmeye başlayacak tek marka organizasyonunda boy gösterecek olan otomobillerden ilk etapta 24 adet üretilecek.

Genişletilen gövde, büyük splitter, hafifletilmiş jantlar, farklı tamponlar, dev spoiler ve difüzörün yanında merkeze yerleştirilmiş tek egzoz çıkışıyla da dikkat çeken otomobilin süspansiyon ve fren sistemlerinde de güçlendirme çalışması yapılmış.


İç mekanında pistlerde gerekli olmayan hiçbir donanım bırakılmayan araçta karbon fiber ön panel, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, tam boy takla kafesi ve yangın söndürme sistemi sunulmakta.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 310 beygir güç ve 400 Nm üzerinde tork üretebilen otomobil direksiyon üzerinde yer alan geçiş düğmesine basıldığında kısa süre için 30 beygir ek güç üretebiliyor. 6 ileri vitesli S Tronic şanzımanla donatılan otomobil 1.125 kg ağırlığında.

17 Ekim 2014 Cuma

Tesla Model S


Ürettiği elektrik motorlu otomobillerle ünlenen Tesla'nın liftback modeli Model S yeni versiyonlara kavuştu. Daha güçlü motorlarla donatılan araçların menzillerinde de uzama yaşanmış.

Çift elektrik motoruyla sunulan otomobillerden 60D ve 85D olarak isimlendirilenleri her iki aks için de 188 beygir güç üretebilen motorlarla donatılıyor. İlk otomobil 0'dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşırken ikincisi için bu süre 5.2 saniye. Maksimum süratler 200 ve 250 km/s olarak açıklanırken 80 kg artan ağırlığa rağmen menzillerde 16 km'lik uzama yaşanmış. İlk araç 362, ikincisiyse 475 km menzile sahip.


Firmanın asıl yeniliğiyse P85D olarak adlandırılan model. Ön aksı 211, arka aksıysa 470 beygir güç üretebilen motorlar tarafından yönetilen otomobilin karma tork değeriyse 930 Nm. 132 kg artarak toplamda 2.240 kg'a ulaşan toplam ağırlık 50:50 dağılıma sahip. 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen P85D'nin maksimum sürati 250 km/s olarak açıklanırken menzil 443 km.

16 Ekim 2014 Perşembe

Volkswagen Fox Pepper


Güney Amerika pazarı'nın tutulan araçlarından olan Volkswagen Fox yeni bir konsepte kavuştu. Sao Paulo'da tanıtılan otomobil CrossFox'un izinden gidiyor gibi görünüyor.

Köşeli hatlarıyla diğer Volkswagen modellerine göndermeler yapan konseptte tamponlar, yan etekler ve çamurlukların alt bölümü siyah renkli plastikle kaplanırken yan aynalar ve tavan da bu renge boyanmış. 15 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin arkasında küçük bir splitter ve tampon altına eklenen difüzör dikkat çekiyor.

Kaputu altında 1.6 litre hacimli bir motor görev yapan otomobil benzinle çalışırken 0'dan 100 km/s sürate 10.3 saniyede ulaşırken maksimum sürati 183 km/s olarak açıklanıyor. Etanolle beslendiğinde bu veriler 9.8 saniye ve 189 km/s olarak değişirken bu değerler 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınıyor.

AC Schnitzer ACS4 Gran Coupé


BMW 4 Serisi yeni versiyonlara kavuştukça AC Schnitzer'in ACS4 model ailesi de genişliyor. Tanıtılan son kitler 4 Serisi Gran Coupé için geliştirilmiş.

Araca yeni bir ön splitter, farklı yan etekler, karbon fiber yan aynalar, alt bölümü difüzör şekline getirilmiş arka tampon ve farklı egzoz çıkışları ekleyen firma 18, 19 ve 20 inç çaplı jantlarla birlikte 40 mm'lik süspansiyon alçaltma da sunmakta.


Kaput altında yapılan geliştirme çalışmaları tanıdık. 428i'nin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 294 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye edilirken 435i'nin 3 litre hacimli ünitesi 360 beygir güce sahip. Diesel motor tercih edenleri de unutmayan AC Schnitzer 420d'nin iki litre hacimli motorunu 218 beygir güç üretecek hale getirmiş.

3 litre hacimli turbo Diesel motorlara da el atan üretici 430d'nin gücünü 309 beygire, 435d'ninkisiniyse 360 beygire ulaştırmayı başarmış.

15 Ekim 2014 Çarşamba

Peugeot 308 1.2 130 EAT6 Allure


Peugeot'nun yeni motor seçenekleri yavaş yavaş yaygınlaşıyor. 2014 yılının otomobili seçilen 308'in 1.2 litre hacimli motoru geçtiğimiz ilkbahar aylarında turbo beslemeye kavuşmuştu. Mardin'de yapılan basın lansmanında makyajlı 508 ile birlikte 308'in bu motorunu da tanıtan Fransız firmanın sürprizleri bununla da bitmiyor.

Aisin ile birlikte geliştirilen 6 ileri vitesli yeni otomatik şanzımanını da organizasyon sırasında tanıtan marka bu ünite sayesinde 308 ailesine iki ekleme birden yapmış oldu. Bakalım Türkiye'de içten yanmalı motorlara uygulanan en düşük MTV sınıfına giren yeni motor ve şanzıman araca nasıl uyum sağlamış.

Maserati 100th Anniversary Neiman Marcus Limited Edition Ghibli S Q4


Son dört yıldır noel kataloğunda iki kapılı otomobillere yer veren Neiman Marcus bu yıl alışkanlığı kırarak bir sedanı listeye ekledi. 100. yılını kutlayan Maserati'nin yeni nesil Ghibli modeli sadece 100 örneği üretilecek bir versiyona da kavuşmuş oldu.

Sadece füme gövde rengiyle sunulacak olan otomobilde kullanılan 20 inç çaplı jantların merkezinde 100. yıl özel logoları sunulmakta. Ön panjur siyaha boyanırken fren kaliperlerinde kırmızı kullanılmış.


İç mekanda kahverengi deri döşemeler, metal pedal seti, Maserati logolu kafalıklar, Neiman Marcus sınırlı üretim ve 100. yıl armaları dikkat çekerken donanıma 1.280 Watt çıkış gücü sunan Bowers & Wilkins ses sistemi, ısıtmalı direksiyon simidiyle yine ısıtmalı ön ve arka koltuklar eklenmiş.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli benzinli motor bulunan sınırlı üretim otomobil 410 beygir güç, 550 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan aracın fiyatıysa 95.000 Dolar.

Holden VF Commodore


Avustralya'nın en popüler modellerinden Holden Commodore ailesi güncellendi. Kaputu altında yenilik bulunmayan otomobillerde ufak tefek görsel değişiklikler yapılmış.


İki yeni gövde rengiyle alınabilen araçların otomatik şanzımanlı versiyonlarında direksiyon simidi arkasına eklenen kulakçıklar dikkat çekerken 19 inç çaplı jantların da tasarımı farklılaştırılmış. Bagaj kapağı bölümüne siyah renkli süslemeler eklenen Commodore ailesinin 6 silindirli, LPG ile çalışan versiyonuysa artık sunulmuyor.

Ariel Atom 3S


Ariel Atom ailesine yeni bir versiyon eklendi. 3.5R ile V8 arasında konumlandırılan otomobilde farklı bir motorun yanında ek donanımlar da dikkat çekmekte.


Görünümünde büyük bir farklılık bulunmayan bu Atom versiyonunda daha detaylı bir dijital gösterge, sertlik ayarı sunan süspansiyon sistemi, bütün lastikler için dört pistonlu kaliperler sunulurken şanzıman için de üç farklı seçenek bulunmakta.

Ayarlanabilir bir çekiş kontrol sistemine de sahip olan aracın 2.4 litre hacimli motoru turbo besleme yardımıyla 365 beygir güç, 420 Nm tork üretebiliyor.

13 Ekim 2014 Pazartesi

Porsche 911 Carrera GTS


Porsche 911 ailesi genişlemeye devam ediyor. Bu sefer turbo beslemeye sahip olmayan bir serisi tanıtılan otomobil potansiyel müşterilerini, seçim yapmak için uzun uzun düşündürecekmiş gibi duruyor.

GT3'te olduğu gibi dik yerleştirilen sütunlara sahip farklı tasarımlı bir ön tampona sahip olan modellerde 20 inç çaplı ve tek bijonlu jantlar standart olarak sunuluyor. Siyah zeminli farlar ve dört çıkışa sahip sportif egzoz sistemi de donanıma eklenmiş.


İç mekanda tasarım farklılığı bulunmayan aracın koltuk, tavan ve torpido kapağında Alcantara döşemeler kullanılırken Sport Chrono paketinin kronometresi de dinamik süspansiyon sistemiyle birlikte sunulmakta.

Kaput altında görev yapan 3.8 litre hacimli boxer motor 430 beygir güç üretebilirken modellerin maksimum süratleri 300 ile 306 km/s arasında değişiyor. Modellerden bahsetmişken dört tekerlekten çekişli araçların geniş gövdesini kullanan GTS versiyonları coupé veya cabriolet olarak sunulacak.

Arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak sipariş edilebilen Carrera GTS modellerinde 7 ileri vitesli manuel veya çift kavramalı yarı otomatik şanzıman kullanılabiliyor. Fiyatlarsa Almanya'da 117.549 Euro, A.B.D.'deyse 114.200 Dolar seviyesinden başlıyor.

Ferrari F60America


Ferrari, alıştığımız şekilde önemli bir olayı özel bir modelle kutluyor. Markanın Kuzey Amerika pazarına girmesi üzerinden geçen 60 yılı kutlayan modelden toplam 10 adet üretilecek. 3.2 milyon dolar fiyata sahip olan araçların tamamı satılmış.

Teknik olarak üzeri açık bir F12Berlinetta olan F60America'nın bütün gövde panelleri kardeşininkilerden farklı. Farları daha ince uzun bir yapıya sahip olan aracın jant tasarımları da farklılaşırken kaputta yer alan hava çıkışı ikiye bölünmüş.


Olmayan metal tavan ve B sütunlarının koruyucu görevini arkaya eklenen çift takla barına veren Ferrari arkada tamamen farklı bir görünüm kullanırken tampon altına yeni bir difüzör eklenmiş. Acil durumlar için bir de kumaş tavan sunan otomobil bu parçayla 120 km/s sürat yapabiliyor.

İç mekanı da büyük oranda F12Berlinetta'dan alınan F60America, koltukların ortasından geçen Amerikan bayrağı renklerine sahip şerit ve sürücü etrafında kullanılan kırmızı rengin haricinde vites kumanda düğmelerine ev sahipliği yapan kemerin de 458 Speciale ailesinden alındığı görülüyor.

Metal tavanlı kardeşinden alınan 6.3 litre hacimli v12 motoru 740 beygir güç, 690 Nm tork üretebilen araç 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.1 saniyede ulaşabiliyor.

Toyota 86 14R60


Japonya pazarında 86 ismiyle satılan küçük coupé GT86'ya yine bu pazarda özel bir versiyon katıldı. TRD tarafından sunulan parçalarla donatılan otomobildeki görsel farklılıklar dikkatlerden kaçmıyor.

Yenilenen tamponu üzerinde çift parçalı splitter ve deflektörler bulunan aracın 18 inç çaplı jantları magnezyumdan üretilirken ön çamurluklar üzerinde yer alan bölüme de deflektör eklenmiş. Genişletilen çamurluklar ve ön çamurluk arkasında açılan hava kanalları, farklı yan etekler ve karbon fiber tavan farklılaşan bazı aksesuarlar.


Arka bölümünde bagaj kapağının ucuna eklenen plastik spoiler haricinde bir de karbon fiber spoiler sunan aracın farklı tasarıma sahip arka tamponunu altında büyük bir difüzör ve ortaya yerleştirilmiş çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor.

İç mekanda direksiyon simidi, koltuklar ve vites topuzunda Alcantara döşemeler kullanılırken arka koltuklar iptal edilmiş. Tek parçalı koltuklarla donatılan aracın ses sistemi iptal edilmiş.


100 örneği üretilecek olan otomobilin vites konsolu üzerinde sınırlı üretim plakası yer alırken sınırlı kaydırmalı diferansiyel, seviye ayarlı süspansiyon sistemi, güçlendirilmiş frenler ve kule gergisi de donanıma eklenmiş. 200 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli motordaysa bir değişiklik yok.