27 Eylül 2014 Cumartesi

Peugeot 508 Allure 1.6 e-HDI ETG6


Peugeot'nun, 2010 yılından beri yollarda olan büyük boyutlu modellerinden 508 Haziran ayında makyajlanmıştı. Hem 407 hem de 607 modellerinin yerine piyasaya sürülen 508 bu şekilde daha geniş bir müşteri kitlesine hitap edebilirken zengin motor ve şanzıman seçeneği kombinasyonları da potansiyel müşteri sayısını artırıyor.

Sonbahar aylarından itibaren Türkiye'de satışı başlayan otomobilde üç farklı motor ve şanzıman seçeneği sunuluyor. Mardin'de yapılan basın lansmanı sırasında sürüş testi yapma şansım olan versiyonsa 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor ve ETG6 isimli yarı otomatik şanzımanla donatılmıştı.

26 Eylül 2014 Cuma

McLaren 625C


McLaren modelleri çoğalmaya devam ediyor. 650S'in ardından şimdi de 625C ile karşımızda olan üretici bu otomobili sadece Asya pazarlarında satışa sunacağını açıkladı.

Tasarımı 650S'ten alınan aracın yan hava girişleri MP4-12C'de olduğu gibi çift bölümlü. Hem Coupé hem de Spider gövde seçeneklerine sahip olan otomobil 4.512 mm boya, 2.093 mm genişliğe ve 1.199 mm yüksekliğe sahip.

Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlarla donatılan 625C'nin fren diskleri önde 370, arkadaysa 350 mm çaplı. Yeni amortisörler ve elektronik yardımcı ayarlarına sahip olan otomobilin çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motoru 625 beygir güç, 610 Nm tork üretebiliyor.

7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.1 saniyede ulaşabilen otomobilin sabit tavanlı versiyonu 200 km/s sürate 8.8 saniyede ulaşabilirken durağan halden 300 km/s'e ulaşmak 26.7 saniye alıyor.

Fiat Doblò


Fiat, üretimi Bursa'da yapılan hafif ticari araçlarından Doblò'yu makyajladı. Haziran ayında A.B.D. pazarı için tanıtılan Ram ProMaster City'nin ikizi olan araç tasarım özelliklerini de bu modelden almış.

Ön bölümde yoğunlaşan makyajla daha sportif duruşa kavuşan Doblò köşeli farlar, daha sportif bir tampon, far altlarına doğru uzayan ön panjur, farklılaşan stop tasarımı ve büyüyen ön hava girişi dikkat çekerken jant seçenekleri de yenilenmiş.


İç mekan tasarımı da Ram'den alınan Doblò'da deri kaplı şık direksiyon simidi, farklı karakterlere sahip gösterge paneli, şık görünen havalandırma ızgaraları ve yeni ses sistemi kumanda paneli dikkat çekiyor.

A.B.D.'de kullanılan 2.4 litre hacimli benzinli motor ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman yerine bildiğimiz 1.25 ve 1.6 litre hacimli turbo Diesel üniteler ve 6 ileri şanzıman kullanılacak olan aracın bu motorları 90 ve 105 beygir güç üretiyor.

25 Eylül 2014 Perşembe

Ferrari 458 Speciale A


Ferrari 458 Italia ailesi genişlemeye devam ediyor. Spider ile üzeri açılan otomobil Speciale ile daha da güçlenirken şimdi de bu iki özellik birleştiriliyor. Markanın ürettiği en güçlü üzeri açık yol otomobili olma özelliğini taşıyan araç aynı zamanda aerodinamik yapısı en başarılı Ferrari Spider versiyonu.


Coupé modelinden alınan geniş hava girişli ön tampon, ön çamurluk üzerine yerleştirilen ek hava çıkışları, jantlar ve yan deflektörler farklı görünüme katkıda bulunurken arka bölümde farklı tampon, çift egzoz çıkışı ve büyüyen difüzör dikkat çekiyor. Otomobilin üzerini kaplayan şeritler de arka bölüme doğru genişlerken kaputun arkası daha büyük bir spoiler gibi şekillendirilmiş. Speciale A (Aperta) toplam üretim rakamı da 499 olarak açıklandı.


Bol bol Alcantara döşeme ve karbon fiber parçaya sahip olan iç mekanı da sabit tavanlı kardeşinden ödünç alan otomobilin 14 saniyede açılıp kapanabilen tavanı ağırlığı 50 kg artırarak 1.340 kg'a taşımış.

Kaput altında yer alan 4.5 litre hacimli v8 motor 605 beygir güç, 540 Nm üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3 saniyeyle coupé kardeşininkiyle aynı olan otomobilin 200 km/s'e ulaşmasıysa 9.5 saniye sürmekte.

IMSA S63 AMG


IMSA imzalı Mercedes modelleri arasına S Serisi'nin AMG logosu taşıyan versiyonlarından S63 AMG eklendi. Daha sportif görünüm sunan aracın gücü de ciddi şekilde artışta.

Karbon fiber gövde kitiyle donatılan aracın köşeli tasarıma sahip yeni ön tamponu altına bir splitter eklenirken yan etekler de yenilenmiş. 21 inç çaplı jantlara sahip olan otomobilin bagaj kapağı üzerine ince bir spoiler eklenirken egzoz çıkışları yeniden şekillendirilmiş.


İç mekan için farklı deri ve Alcantara döşemeler sunan IMSA kaplamalar için de karbon fiber ve farklı ahşap seçeneklerine sahip.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru 720 beygir güç üretebilen aracın maksimum tork değeriyse 1.080 Nm olarak açıklandı.

Volkswagen Vento


Volkswagen, Polo'nun sedan versiyonu Vento'yu da makyajladı. Avrupa'da satılan kardeşlerine artık daha da çok benzeyen otomobilin teknik donanımındaysa yenilik bulunmuyor.


Yeni farlar, farklı jant seçenekleri, makyajlanan ön ve arka tamponlarla farklı bir dış görünüm sunan otomobilin yaşam alanında alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve gri renkli konsol kaplaması dikkat çekiyor.

Kaput altında, tamamı 105 beygir güç üretebilen üç motor seçeneği sunuluyor. Ünitelerden ilki 1.6 litre hacimli benzinli ve 153 Nm tork üretebiliyor. Aynı hacme sahip turbo Diesel ünite 250 Nm tork üretebilirken 1.2 litre hacimli ünite 175 Nm torka sahip.

Audi TT ve TT S Roadster


Yaz giderek uzaklaşırken üzeri açılan otomobiller arasına katılımlar artıyor. Son olarak Audi'nin sportif coupé modelleri TT ve TT S kumaş tavanlı versiyonlarına kavuştu.

Köşeli hatlara sahip tasarımını coupé modellerle paylaşan araçlarda görev yapan bez tavan 10 saniyede açılıp kapanırken bu işi 50 km/s sürate kadar yapabiliyor. İskeletinde magnezyum kullanılmış olan tavan önceki nesile göre 3 kg hafiflemiş.


4.177 mm boya sahip olan otomobil önceki nesil modellerden 21 mm daha kısa. 2.505 mm'lik aks mesafesi 37 mm uzarken 1.832 mm'lik genişlik 10 mm daha az. Yükseklik 3 mm azalırken hava sürtünme katsayısı 0.30'a inmiş. MQB platformunu kullanan TT Roadster'ın ağırlığı da 1.320 kg'dan başlıyor.


280 litre hacimli bir bagaj sunan ikilinin iç mekanı da coupé modellerden kopyalanmış. Genel tasarımdaki en büyük değişikliklerse koltuklar arkasına eklenen takla barları. Jant çapları 17 ile 20 inç arasında değişirken fren disklerinin çapları 312 ile 338 arasında.

TT Roadster modellerinde turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorlar görev yapıyor. Benzinli versiyon 230 beygir güç, 370 Nm tork üretebilirken Diesel motor 184 beygir güç, 380 Nm torka sahip. TT S'in 2 litre hacimli motoruysa 310 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor.

Honda Civic


2014 Paris otomobil fuarında makyajlı yüzünü gösteren otomobiller arasına Honda Civic de eklendi. araca yeni bir donanım seviyesi ekleyen üretici performans geliştirmesi yapmamış.

LED gündüz aydınlatmasına sahip olan yeni farlar ve Sport donanım seçeneğiyle birlikte sunulan sportif görünümlü ön tampon dikkat çekerken 17 inç çaplı ve siyah renkli jantlar, LED stoplar, deflektörler ve farklı bir arka tampon dikkat çeken yenilikler arasında.


İç mekanda daha az değişim olan otomobilde yeni döşeme seçenekleri, metalik siyah süslemeler, kromajlı kapı kolları ve Android yüklü eğlence sistemi bulunuyor.

Avrupa pazarında ilk etapta iki motor seçeneğiyle satılacak olan otomobilin 120 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünitesi, 1.8 litre hacimli, 140 beygir güç üretebilen benzinli motoruna eşlik edecek.

Mercedes-Benz C63 AMG


Mercedes C Serisi en güçlü versiyonuna kavuştu. AMG GT modelinin aksine yüksek tansiyondan uzak bir bekleme dönemi geçiren otomobil önceki nesil modelden daha yüksek performanslı.

Otomobilin tasarımında, rakiplerinden BMW M3'te olduğu gibi abartılı olmayan bir sportiflik görmek mümkün. Geniş hava girişlerine sahip ön tampon ve AMG imzalı ön panjurla farklı bir görünüme kavuşan otomobilde farklı yan etekler, 18 inç çaplı jantlar, dörtlü egzoz çıkışı ve difüzör bulunuyor.


İç mekanda da sportif bir hava estiren Mercedes alt kısmını düzleştirdiği direksiyon simidini deri ve Alcantara ile kaplarken karbon fiber orta konsol, metal pedal seti, AMG logolu orta konsol göz kapağı ve ışıklandırılmış kapı eşikleri, özelleştirilmiş gösterge paneli, özel paspaslar ve daha yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar donanıma eklenmiş.


Süspansiyon sistemi üç kademeli sertlik ayarına sahip olan C63 AMG'nin fren sisteminde görev yapan disklerin çapı da önde 360, arkadaysa 330 mm.

Kaputu altında AMG GT'den tanıdığımız çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli v8 motor bulunan otomobil standart versiyonunda 476 beygir güç, 650 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.1 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 250 km/s'te sınırlandırılmış.


AMG S versiyonlarında siyah renkli süslemeler ve 19 inç çaplı jantlar sunan araç arkada kilitli diferansiyele sahipken akslar da elden geçirilmiş. Aracın artan performansına paralel olarak frenlerinde de karbon seramik diskler kullanılmış.

Aynı motorun 510 beygir güç, 700 Nm tork üretebilen versiyonuna sahip olan otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.0 saniyede ulaşıyor. Araçların station wagon seçenekleri 100 km/s sürate ulaşabilmek için 0.1 saniye ek süreye ihtiyaç duyarken ortalama yakıt tüketim değeri 8.2 litre/100 km'ye kadar inmiş.

22 Eylül 2014 Pazartesi

Opel Mokka 1.6 CDTI


Opel'in 1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru yavaş yavaş bütün modellerin kaputları altına yayılıyor. Ünitenin en güncel durağı küçük SUV Mokka oldu.

136 beygir güç, 320 Nm tork üretebilen motor 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilmiş. 0'dan 100 km/s sürate 9.9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 191 km/s. Modelin ortalama yakıt tüketimiyse 4.1 litre/100 km olarak açıklandı.

Volkswagen Tristar


Dünyanın gözü Paris otomobil fuarına kilitlenmiş olsa da Hanover ticari araç fuarından da ilginç haberler geliyor. Syncro'nun 30. yaşını kutlayan Volkswagen organizasyona bir pick up konseptiyle katılıyor.

Transporter temelli aracın köşeli tasarımı güçlü bir görünüm sunuyor. LED aydınlatma grubu, ön tampona gizlenen vinç, 30 mm yükseltilmiş gövde, alt bölümü tamamen kaplayan siyah renkli plastik, 17 inç çaplı jantlar ve arka tampon içerisine gizlenmiş çift egzoz çıkışı da dışarıdaki diğer detayları oluşturuyor.


İç mekanında da bir Transporter havası esen konseptin ön paneli tanıdık kumanda elemanlarına ev sahipliği yapıyor. Sahip olduğu iki koltuk kaydırılıp döndürülebilirken 20 inç büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahip masanın yeri değiştirilebiliyor. Arka bölümeyse ek depolama bölgeleriyle birlikte bir espresso makinası eklenmiş.


2 litre hacimli turbo Diesel motoru 204 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen araçta 7 ileri vitesli DSG ve dört tekerlekten çekiş sistemi sunulmakta. Arka aksında diferansiyel kilidi kullanılan konsept 0'dan 100 km/s sürate 10 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 185 km/s.

Toyota C-HR


2014 Paris otomobil fuarında konsept sergileyecek olan firmalar arasına Toyota da katıldı. Gelecekte piyasaya sürmeyi planladığı C segmenti crossover modelinin ön gösterimini yapan firma ayrıca önümüzdeki yıllarda genel tasarım anlayışının alacağı yolu da çizmiş oluyor.

Keskin köşeleri yuvarlak hatlarla harmanlayan konsept büyük ön tamponuyla heybetli bir görünüme sahip. LED aydınlatma grubunun ön bölümde kullanılan kısmında ince ışık demetleri dikkat çekerken gövdenin alt kısmı çepeçevre siyah plastikle kaplanmış.

Geniş çamurluklarla da güçlü bir görünüm sunan C-HR'ın yan aynaları yerine kameralar yerleştirilirken cam tavanda elmas desenleri kullanılmış. Kapı camları dar yapılı olsa da arka camları çok daha ince bir görünüm sunan otomobilin arka tamponunda da agresif çizgiler dikkat çekiyor.

Hibrit güç ünitesine sahip olduğu açıklanan aracın bu konuda detayları henüz paylaşılmadı.

Mitsubishi Outlander PHEV Concept-S


Mitsubishi'de ufak tefek kıpırdanmalar oluyor. Japon üretici bu yıl Paris'e getirdiği SUV konseptiyle hem hibrit teknolojisini hem de yeni tasarım anlayışını gözler önüne serecek.


Seri üreim kardeşinden çok daha dinamik görünen konseptte köşeli hatlar dikkat çekiyor. LED teknolojisi kullanan aydınlatma grubu, kapatılmış ön panjur, sportif görünen ön tampon, çift renkli jantlar, arka bölümde boydan boya uzanan stoplar ve cylon askerlerini andıran bir görünüm yaratan krom bagaj süslemeleri değişikliklerden bazıları.

4.760 mm boya sahip olan otomobil 1.840 mm genişliğe, 1.700 mm yüksekliğe ve 2.670 mm aks mesafesi sunuyor.


İç mekan tasarımı güncel modelin makyajlanmışı gibi duran konseptte dört kollu direksiyon simidi, şarj göstergesi sunan gösterge paneli, dokunmatik navigasyon ekranlı orta konsol, dijital ekranlı havalandırma kumandaları, şık konsol kaplamaları ve kırmızı deri döşeme bulunuyor.

Hem ön hem de arka aksına gücü elektrik motorları tarafından aktarına otomobilin kaputu altında bir de 2 litre hacimli benzinli motor görev yapıyor.