31 Mayıs 2014 Cumartesi

Audi A3 1.4 TFSI Ultra


Audi A3'ün Ultra ek ismine sahip model ailesi genişliyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan turbo Diesel motora sahip versiyonun ardından şimdi de sıra benzinli motorla donatılan araçlara geldi.

150 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli TFSI motorla donatılan otomobil 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla alınabiliyor. A3 ailesinin bütün gövde seçenekleriyle sunulacak olan ünite 3 kapılı hatchback versiyonu 0'dan 100 km/s sürate 8.1 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürat 220 km/s olarak açıklandı.

Silindir iptal edebilme özelliğine sahip olan motorun ortalama yakıt tüketim değeri 4.7 litre/100 km olarak açıklanırken Sedan modellerde de kullanılacağı açıklanan 110 beygir gücündeki turbo Diesel motorun ortalama tüketim değeri 3.3 litre/100 km.

Mitsubishi Concept XR-PHEV Evolution Vision Gran Turismo


Gran Turismo'nun otomobil dünyasına kazandırdığı konseptlere bir yenisi katıldı. Birkaç güm önce Volkswagen'in iddialı GTI prototipiyle yüzü gülen otomobilseverler şimdi de Mitsubishi'nin çılgın aracıyla karşı karşıya.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan crossover XR-PHEV'nin pistlere uyarlanmış versiyonu gibi görünen otomobilde abartılı şekilde genişletilmiş çamurluklar, 20 inç çaplı jantlar, dev difüzör ve spoiler gibi detaylar dikkat çekerken ön tamponun altına bir splitter eklenmiş.

Kaputunda ek hava çıkışları açılan otomobilin motoru hakkında detay verilmiyor olsa da ünitenin hibrit oladuğu açıklandı.

30 Mayıs 2014 Cuma

Volkswagen Amarok Power Concept


Volkswagen'in bu yıl Avusturya'ya sergilediği konseptler arasında bir de pick up bulunuyor. Geçtiğimiz yıl sergilenen R-Style prototipiyle neredeyse aynı olan otomobilin kasasıysa farklı bir şekilde doldurulmuş.

Dış görünüşü, rengi dışında bir önceki konseptle aynı olan aracın sportif görünümlü ön tamponu altında bir splitter bulunurken kromajlı ön panjur, LED gündüz farları, genişletilmiş çamurluklar ve yan etekler, 22 inç çaplı jantlar, alçaltılmış süspansiyon sistemi ve çift çıkışlı egzoz sistemi dinamik görünüme katkıda bulunmuş.


Bagajında 5.000 Watt çıkış gücüne sahip bir ses sistemi bulunan aracın iç mekanında karbon fiber görünümlü ön konsol, deri ve Alcantara döşemeler, yüksek yan desteklere sahip koltuklar, orta konsol üzerine yerleştirilen üç gösterge, alüminyum kaplamaya sahip orta ve vites konsollarıyla alt bölümü düzleştirilmiş direksiyon simidi yer almakta.

Kaputu altında yer alan 3 litre hacimli turbo Diesel motor 272 beygir güç, 600 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekiş sistemi ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman donanıma eklenmiş. 0'dan 100 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabilen konseptin maksimum sürati 210 km/s.

29 Mayıs 2014 Perşembe

Volkswagen Golf GTI Wolfsburg Edition


Her yıl olduğu gibi bu sene de Wörthersee'ye iddialı hazırlanan Volkswagen şirket bünyesinde gençlerin geliştirdiği bir Golf GTI konseptiyle organizasyonu renklendirdi.

Gövde üzerinde yer alan grafikler haricinde hafifletilmiş jantlar, küçük bir aerodinamik kit, güçlendirilmiş frenler ve farklı bir egzoz sistemiyle dikkat çeken aracın iç mekanında GTI armalı kaplamalar, klasik Volkswagen logolu direksiyon simidi, kırmızı renkli süslemeler ve orta konsolun üzerinde, havalandırma ızgaraları yerine yerleştirilmiş göstergeler bulunuyor.


2.170 Watt çıkış gücü sunan ses sisteminde 11 hoparlör ve subwoofer yer alan otomobilin donanımında PlayStation 4, iPhone bağlantı istasyonu ve 24 inç ekran yer almakta.

Kaputu altında yer alan 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip motoru da modifiye edilen araç 380 beygir güç üretebilir hale gelmiş.

Hyundai Veloster Midship


Hyundai şaşırtmaya devam ediyor. Güney Kore merkezli üretici kompakt sportif aracı Veloster'ı bir süperspor otomobile çevirme işini ciddiye almış gibi görünüyor.

Gövde üzerinde kullanılan grafikler haricinde siyah renkli ve daha büyük çaplı jantlar, daha sportif görünen ön tampon, genişletilmiş çamurluk ve yan etekler, yan hava girişleri, dev arka spoiler, büyük hava çıkışlarına sahip arka tampon ve difüzör gibi detaylarıyla dikkat çeken otomobilin asıl sürpriziyse kaput altında.

Dışarıdan bakıldığında da tahmin edileceği gibi motoru arka bölüme alınan aracın iç mekanında iki koltuk bulunuyor. 2 litre hacimli motor turbo besleme yardımıyla 300 beygir güç üretebiliyor.

Audi RS5 TDI Concept


Şu sıralar her marka bir şeylerin yeni yaşını kutluyor. Bu trende uyan Audi de TDI motorların 25. yaşını görkemli bir şekilde kutlama kararı almış.

Şık coupé modeli RS5'in turbo Diesel motorla donatılmış olan bir konseptini hazırlayan marka bu modelin kaputu altında 3 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip bir motor tanıttı. 385 beygir güç, 750 Nm tork üretebilen ünitede kullanılan turbolardan bir tanesi elektrikli olduğundan turbo boşluğu ortadan kaldırılmış. 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 280 km/s'in üzerine çıkmış.

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Toyota Yaris


Toyota, geçtiğimiz haftalarda Japonya pazarında sattığı Yaris modellerini makyajladığını açıklamıştı. Otomobilin Avrupa'da satılan kardeşlerine de aynı kürü uygulamakta gecikmeyen firma küçük hatchback modelini gençleştirmiş oldu.

Aygo modelini hatırlatan bir yüze kavuşan Yaris'te daha geniş bir panjura sahip ön tampon, farklı tasarıma sahip sis farı çerçeveleri, LED gündüz farlarına sahip yeni farlar, farklı tasarıma sahip jantlar, hafifçe makyajlanmış spoiler, elden geçirilmiş arka tampon ve LED stoplar dikkat çekiyor.


İç mekanda kullanılan malzemelerin kalitesini artırdığını açıklayan Toyota gösterge tablosunu yenilerken orta konsolu da hafifçe elden geçirmiş. Farklı renk seçenekler sunan iç mekan döşeme ve kaplamalarının yanında daha büyük bir ekrana sahip Toyota Touch 2 sistemi de kullanılmış.

Direksiyon ve süspansiyon sistemlerini de elden geçiren Toyota kaput altında tanıdık motorlar kullanmış. 1 litre hacimli ünite 69 beygir güç, 95 Nm tork üretirken 1.33 litre hacimli motor 99 beygir güç, 125 Nm tork üretebiliyor. Hibrit versiyonda kullanılan motor ikilisi 100 beygir güç üretebilirken 1.4 litre hacimli turbo Diesel ünite 90 beygir güç, 205 Nm tork üretebiliyor.

27 Mayıs 2014 Salı

Volkswagen GTI Roadster Vision Gran Turismo


Bir konsol oyununun markalar üzerinde yaratabildiği etki gerçekten ilginç boyutlara ulaşıyor. Play Station'ın kült simülasyonlarından Gran Turismo, Citroën ve Mercedes'in ardından şimdi de Volkswagen logolu bir konsepti dijital dünyada yarattı.

Ağırbaşlı tasarımlarıyla tanınan Volkswagen'in başkalaşım geçirip Lamborghini Aventador J benzeri bir konsepte kavuşması gerçekten hoş. Dev hava girişine sahip ön tampon, LED aydınlatma grubu, büyük hava çıkışlarına sahip kaput, 20 inç çaplı jantlar, geniş yan etekler, ince yapılı yan aynalar, dev spoiler ve difüzör, yükseğe yerleştirilmiş merkezi egzoz çıkışı ve kısa bir A sütununa sahip olan aracın kapı camları da oldukça küçük.


Minimal iç mekanda sunulan iki koltuk arasında karbon fiber bir köprü olduğu görülebilirken oval direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, yarış koltukları ve yere sabitlenen pedal seti diğer dikkat çeken detaylar.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli bir v6 motor bulunan konsept 503 beygir güç, 665 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli DSG ile donatılan otomobil dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip. Bu arada otomobile ilham kaynağı olan Golf modelinin geçen yıl Wörthersee'de tanıtıldığını hatırlatmalıyım.

Volvo XC90


Volvo'da değişim rüzgarları esmeye devam ediyor. İsveçli üreticinin bir süredir beklenen modeli yeni XC90'ın dışı olmasa da iç mekanı tanıtıldı. Görünen o ki son yıllarda tanıtılan konseptler seri üretime geçecek birçok detaya sahip.


Ön panelde Concept Estate'ten alınmış gibi duran detaylar arasında dijital göstergeler, orta konsolun üzerine eklenmiş hoparlör,  Bowers & Wilkins ses sistemi, büyük bölümü dokunmatik ekrandan oluşan orta konsol ve bu bölümün altına yerleştirilmiş küçük kumanda düğmeleri görülebilirken şekli biraz değiştirilen direksiyon simidinin tasarımı Fiat 500L modellerini hatırlatmış.


Şık ahşap kaplamalar ve ön paneli de kaplayan deri döşemeler kalite hissini artırırken vites konsoluna, motor ve sürüş dinamiklerini değiştirmeye yarayan iki metal kumanda elemanı yerleştirilmiş. Üç koltuk sırasına sahip olan aracın ikinci koltuk sırası için ayrı dijital havalandırma kumandaları bulunuyor.

JE Design Seat León Cupra


Modifikasyon firmalarının favorileri arasında yer almaya başlayan Volkswagen ailesinin 2 litre hacimli benzinli motoru Seat León Cupra'da da güçlendirilmiş.

Dış görünümünde büyük farklılıklar bulunmayan otomobilin ön tamponu altına bir splitter eklenirken yan etekler de karbon fiber görünümüne sahip. 19 inç çaplı jantlarla donatılan aracın arka bölümünde küçük bir difüzör ve dört çıkışlı egzoz sistemi görülebiliyor.

Süspansiyon sistemi de alçaltılan otomobilin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 350 beygir güç, 440 Nm tork üretebilecek şekilde güçlendirilmiş. Bu güç artışıyla 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 5.1 saniyeye inmiş.

BRABUS GLA


Mercedes'in küçük crossover modeli GLA'yı modifiye eden firmalar arasına BRABUS da katıldı. Dikkat çekici bir görünüm kiti hazırlayan firma iki motor için de güçlendirme çalışması yapmış.

Otomobilin farklı görünüme sahip ön tamponunda daha büyük bir koruma ve yeni yan süslemeler kullanılırken yan eteklerin altına LED aydınlatmalar eklenmiş. 18 ve 21 inç arasında değişen çaplara sahip olan jant seçenekleri farklı tasarımlarda da sunulurken arka bölümde çift katlı spoiler, difüzör görünümlü tampon koruması ve egzoz sisteminin dörtlü çıkışı dikkat çekiyor.


Süspansiyon sistemi de alçaltılan aracın iç mekanında metal pedal seti, ışıklandırmalı kapı eşik kaplamaları, farklı renk ve desenlerde alınabilen deri döşeme, alüminyum kapı kolları ve karbon fiber kaplamalar bulunuyor.

GLA 220 CDI ve GLA 45 AMG modelleri için motor modifikasyonu da sunan BRABUS 2.1 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan aracın gücünü 210 beygire, torkunuysa 410 Nm'ye yükseltilmiş. 0'dan 100 km/s sürate 8 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati de 220 km/s'e yükselmiş.

GLA 45 AMG'nin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 400 beygir güç, 500 Nm tork üretebilir hale gelmiş. 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati de 270 km/s'e ulaşmış.

Lamborghini 5-95 Zagato


Bu yıl Concorso d'Eleganza Villa d'Este sırasında sergilenen konseptlerden birisi de Lamborghini logosunu taşıyor. MINI ve Touring Superleggera'nın ortaklığından doğan konsept gibi bu süperspor otomobil de iki İtalyan firmasının ortaklığından doğmuş. Aracın kutladığı olaysa Zagato'nun 95. yaşı.

Otomobil koleksiyoncusu Albert Spiess'in sahip olduğu Gallardo LP570-4 temelleri üzerine geliştirilen otomobilin görünümü tamamen değiştirilmiş. 90'lı yıllarda Diablo temelleri üzerine geliştirilen Raptor konseptine de göndermeler yapan araçta LED gündüz farları, ön cam altına yerleştirilmiş spoiler, oval ön tampon ve farklı tasarıma sahip yan hava girişleri yer alıyor.


Zagato'nun imzası niteliğinde olan çift bombeli tavan da detaylar arasına katılırken tavanın arkasında da bir hava girişi yer alıyor. Arka bölümü büyük bir Alfa Romeo 4C'yi andıran otomobilde yuvarlak LED stoplar, dört ayrı egzoz çıkışı ve difüzör dikkat çekiyor.

25 Mayıs 2014 Pazar

Mazda6 2.0 Sport


Birçok otomobil üreticisi gibi Mazda'da da son zamanlarda değişim başladı. Dinamik bir görünüm sunan Kodo tasarım dilini kullanmaya başlayan marka bir taraftan da geliştirdiği yeni motor ailesiyle dikkat çekiyor. Bu ikilinin buluştuğu ilk model olan Mazda6, yerini aldığı modelden çok daha farklı bir otomobil olduğunu daha ilk bakışta belli ediyor.

İddialı bir görünüme sahip olan otomobilin kaputu altında üç farklı blok sunuluyor olsa da vergi sınırlamaları yüzünden sadece en küçük hacimli benzinli ünite Türkiye'de satışa sunulabilmiş. Bu handikapı donanımla kapatmak isteyen Mazda bakalım bunu ne derece başarabilmiş.