28 Aralık 2014 Pazar

Mitsubishi Lancer Evolution X Final Concept


Japon üretici Mitsubishi artık bir kült haline gelen Lancer Evolution ailesinin güncel üyesine veda etmeye hazırlanıyor. Bu nedenle sınırlı üretime sahip olacak özel bir seri üzerinde çalışan firma ortaya çıkan otomobili Tokyo otomobil fuarında sergileyecek.

Görünüm olarak standart Lancer Evolution X ile arasında büyük fark olmayan araç sadece siyah gövde rengine sahip olacak. 19 inç çaplı jantlarla donatılacak olan özel seri mat boyayla birlikte bazı parçalarında parlak siyaha da yer vermiş.

Asıl yeniliği kaput altında sunacak olan Final Concept'in turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunun 480 beygir güç üreteceği açıklandı. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 5 ileri vitesli manuel şanzımansa standart donanımda.

5 yorum:

  1. standart evo 480 beygir olsaydı daha pahalı oludu ama oto dünyasını alt üst ederdi uzun vadede mitsubishiye dolaylı reklam, bilinirlik, gündemde daha fazla kalma gibi artıları olurdu zaten golf gibi deli gibi satan bir model olmadığı için pek zarar etmezdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lancer gibi 4 kapılı bir sedanın 480 beygir olmasına gerek yok. Bu araç m5 olmaya çalışan bir araç değil. Zaten pistte e63 amg, rs4, gallardo, clk63 amg, m60 m5 gibi araçlardan hızlı olduğunu gördük.

      4 çeker olduğu için deli gibi benzin yakan ve lastik eriten bir araç zaten bakımı pahalı. motor ve aktarma organlarını güçlendirip de fiyat artırdığınız zaman oto dünyasını alt üst etmeyi bırakın yüzüne bakılmazdı. fiyat artınca aynı fiyata alınabilecek premium araçlar olacak ve kimse almayacaktı.

      lancer evo olduğu haliyle zaten gayet güzel. şu an dünyanın çoğu 90-110 beygirlik araçlarla seyahat ediyor. 250-300 beygir uzaktan az gibi geliyor herkes arabası 500 beygir olsun istiyor. araba da şoförüm 500 beygire hakim olabilsin diyor ama sallayan yok.

      Sil
  2. Güncel üyesi derken...!Artık üretilmeyecek diye bir haber aklımda kalmış...2lt 480 hp seri üretim rekoru olur be....Oyy oyy.....Bizim insanımızda böyle arabalara binebilsese de salyamız akarak izlesek:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Only for JDM..

      Sil
    2. Gelecek nesilde hibrit bir versiyon düşünülüyor ne zamandır. Ben de bekliyorum heyecanla.

      Sil