10 Aralık 2014 Çarşamba

MANSORY S63 AMG


MANSORY tarafından modifiye edilen otomobiller kervanına Mercedes'in büyük sportif sedan modeli S63 AMG de katıldı. Görünüm konusunda genelde abartıya kaçan firma bu sefer kaputun altında fırtına estirmiş.

Bütün krom yüzeyleri siyaha boyanan otomobilde kullanılan karbon fiber kiti kaputtan yan aynalara kadar birçok bölümü kapsıyor. Agresif görünümlü ön tamponun altına büyük bir splitter eklenirken gündüz farları da farklılaşmış. 22 inç çaplı jantlar, daha geniş yan etekler ve ön çamurlukların arkasına açılan hava yarığı da yanda görülen farklılıklar arasında.


Arka camın üzerine ve bagaj kapağına birer spoiler eklenirken yenilenen arka tampon altına uyarı lambası ve difüzör yerleştirilmiş. Yenilenen egzoz sisteminin siyah renkli çıkışları da difüzörün iki kenarında yerlerini almış.

İç mekanında özel paspaslar, farklı grafiklere sahip kapı eşik aydınlatmaları ve metal pedal seti dikkat çeken otomobilde farklı renkte deri döşemeler, karbon fiber ve ahşap kaplamalar alınabiliyor.


Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru iki etapta güçlendirilebilen aracın ilk paketi 800 beygir güç, 1.200 Nm tork sunuyor. İkinci etapta 1.000 beygir güç, 1.400 Nm tork elde edilebiliyor. İlk araç 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilirken ikinci versiyon için bu süre 3.2 saniye. Her iki otomobilin maksimum sürati de 300 km/s'te sınırlandırılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder