6 Aralık 2014 Cumartesi

Ferrari Sergio


Geçtiğimiz yıl Cenevre otomobil fuarında Pininfarina standının dikkat çekici modellerinden olan Sergio üretime geçti. Ferrari markasıyla piyasaya çıkan aracın 6 örneği üretilecek ve tahmin edilebileceği gibi bu otomobillerin tamamı şimdiden satıldı.


458 Spider temelleri üzerine geliştirilen otomobil konsept versiyonundan çok daha sade bir tasarıma sahip. Sivri burun yapısı korunan Sergio'da kullanılan splitter daha alışılmış bir şekil sunarken siyah renkli bagaj kapağında konseptte sunulan spoiler yer almıyor. Altın renkli jantlar, ileriye doğru açı yapan takla barı, siyah renkli motor kaputu, büyük difüzör ve yeniden şekillendirilen arka bölüm diğer detaylar arasında sayılabilir.


İç mekan tasarımını platform kardeşiyle paylaşan otomobilin bu bölümünde görülebilen farklılıklar Sergio logolarıyla sınırlı. Kaput altında da 458 Speciale ailesinin 4.5 litre hacimli v8 motorunu barındıran Ferrari Sergio 605 beygir güç, 540 Nm tork üretebilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 3 saniye olarak açıklanıyor.

5 yorum:

  1. Önü bir tek bana mı scirocco'yu anımsattı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet farlar ve arasındaki siyah şerit scirocco'yu anımsatıyor ama pininfarina'nın vw'den esinleneceğini hiç sanmıyorum bu başka bi kafa. öbür yandan hem ön hem arka tasarım 458'den kötü, sırf klasik çağrışımlar için mi bu özel üretim milyonları toplayacak? ben hayır diyorum.

      Sil
  2. Her zamanki gibi tipik bir konsept üretim uyumsuzluğu, sanki s15 silvia farlarını yerleştirmişler... ya zaten 6 tane sınırlı üretim, ederinin kat be kat pahalısına satılacak üstelik müşteriler zaten hazır, ne olur az daha uğraşsan da konsepte daha yakın hale getirsen...

    YanıtlaSil
  3. Silvia S15'in farları iyidir abi ya :) Ferrari'nin gereksiz sınırlı üretim araçlarından biri bana kalırsa. Seri üretimlerin hepsi bu arkadaştan çok daha iyi

    YanıtlaSil
  4. Şahsen ben konsept hali gibi kalmasını isterdim. Yola çıkma izni olmayacak o haliyle tabi ama zaten alanların garajında bunu yapmak için yeterli sayıda Ferrari modeli vardır.

    YanıtlaSil