18 Kasım 2014 Salı

Volkswagen Golf R Variant


Volkswagen Golf ailesinin en sportif modeli station wagon versiyonuna kavuştu. Avrupa pazarında önemli satış adetleri yakalayan bu gövde seçeneği hem tasarım hem de performans olarak hatchback kardeşini aratmıyor.

Tasarım olarak sürpriz sunmayan otomobilin detayları kısa boylu kardeşininkiyle aynı. Geniş hava girişlerine sahip ön tampon, 18 veya 19 inç çaplı olarak seçilebilen jantlar, metal yan ayna muhafazaları, genişletilmiş yan etekler, R logolu ön panjur, D sütununa eklenen deflektörler ve dört egzoz çıkışı tanıdıkken arka tamponun alt bölümü elden geçirilmiş.


İç mekanda da büyük farklılıklar sunmayan otomobilde piyano siyahı kaplamalar, mavi renkli süslemeler, alt bölümü düzleştirilmiş çok fonksiyonlu direksiyon simidi, metal pedal seti, yüksek yan desteklere sahip koltuklar ve bol bol R logosu görülebiliyor.


Kaputu altında kullanılan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebilirken dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli DSG standart olarak sunuluyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.1 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılırken ortalama yakıt tüketim değeri 7 litre/100 km olarak açıklanıyor.

2 yorum:

  1. görür görmez ilk tepkim: oooowwww :( passat variant özellikle b7 kasada o kadar güzelken golf variant neden bir türlü güzel olmuyor anlamıyorum.r versiyonu bile kötü.(ki golf r hayranıyımdır)

    YanıtlaSil
  2. bence yakından gördüğünde fikrin bir hayli değişir:)

    YanıtlaSil