26 Kasım 2014 Çarşamba

Subaru Forester tS


Subaru'nun sınırlı üretime alınan modellerinden Forester tS yeni versiyonuna kavuştu. Yeni nesil Forester temelleri üzerine geliştirilen ve Japonya'ya özel 300 örneği bulunacak olan otomobilin sportif özellikleri ağır basıyor.

Ön tamponu altına bir splitter eklenen aracın STI logolu siyah ön panjurunda kırmızı süslemeler bulunurken jant çapları 19 inçe çıkmış. Yan aynalar ve spoiler de siyaha boyanırken arka tamponun alt kısmında metal koruma, kırmızı renkli ince şerit ve daha büyük egzoz çıkışları dikkatlerden kaçmıyor.


İç mekanda karbon fiber görünümlü kaplamalarla deri ve süet döşemeler kullanılan otomobilin deri kaplı, çok fonksiyonlu direksiyon simidi, gösterge paneli, koltukları, motor çalıştırma düğmesi ve vites topuzunda STI logoları görülebiliyor. Metal pedal setine de sahip olan aracın ön koltuk yan destekleri de yükseltilmiş.

Güçlendirilen fren sistemi Brembo imzası taşıyan Forester tS'in 15 mm alçaltılıp sertleştirilen süspansiyon sistemine ön kule gergisi eklenirken egzoz sistemi de yenilenmiş.

Önceki nesil modelin aksine 2 litre hacimli, turbo beslemeli bir motorla donatılan otomobil 280 beygir güç, 350 Nm tork üretebiliyor. Yeni bir yağ soğutucusuyla donatılan modelde sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

2 yorum:

  1. O değilde yeni nesilin dizel boxerları niye gelmedi hala? Ve niye legacy getirilmiyor? XV ve forester türkiye pazarında ayakta kalmaya yetiyor mu? Daha nice sorular...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de SUbaru'nun neler yaptığını anlamıyorum şu sıralar. Infiniti ile birlikte takılıyorlar ayda 3-5 araç satarak.

      Sil