2 Kasım 2014 Pazar

Scion FR-S


Son yıllarda SEMA'nın vazgeçilmez çalışmalarından birisi de Scion tarafından düzenleniyor. Katılımcılara 15.000 Dolar bütçe ve bir araç veren firma ortaya çıkan otomobilleri organizasyonda sergiliyor. Bu yıl temel alınan otomobil FR-S olurken rekabet üç araç arasında.

Super Street tarafından hazırlanan ilk araç genişletilmiş çamurluklar, 18 inç çaplı jantlar, dev splitter, ek hava çıkışına sahip kaput, deflektör ekli yan etekler, küçük bir difüzör ve ucu spoiler şeklinde tasarlanmış bagaj kapağı gibi görsel değişiklikler sunarken motorda da güçlendirme yapılmış.


İç mekanda tam boy takla kafesi, Recaro'dan alınan koltuklar, tek hareketle yerinden sökülebilen ve hava yastığı bulunmayan direksiyon simidi ve dokunmatik ekrana sahip ses sistemi bulunan otomobilin fren sisteminde önde 6 arkadaysa 4 pistonlu kaliperler kullanılmış. Yenilenen egzoz sisteminin dörtlü çıkışı dikkat çekerken süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.


Speedhunters tarafından hazırlanan ikinci otomobilde de genişleyen çamurluklar bulunurken büyük hava girişine sahip özel tasarım ön tamponun altı bir splitter işlevi görüyor. 19 inç çaplı jantlarla donatılan araçta farklı bir kaput, kaput kenarlarına alınan yan aynalar, büyük bir spoiler şeklinde tasarlanan bagaj kapağı ve yenilenen tamponun altında büyük difüzör bulunuyor.


İç mekanı neredeyse tamamen soyulan araçta tek yarış koltuğu, dört noktadan bağlı emniyet kemeri, takla kafesi, tek hamlede çıkabilen direksiyon simidi, farklı vites topuzu ve el freni koluyla sadece üç göstergeye sahip orta konsol sunulmakta.

2 litre hacimli Boxer motorunda Cosworth tarafından üretilen kompresör besleme kullanılan aracın fren ve süspansiyon sistemleri de güçlendirilirken yenilenen egzoz sisteminde tek çıkış yer alıyor.


GT Channel tarafından hazırlanan FR-S modeli üçlünün en sade görünümlüsü. Ön tamponu altına bir splitter eklenen otomobilin jantları hafifletilirken yan etekleri de genişletilmiş. Kaput ve bagaj kapağı karbon fiberden üretilirken arkaya bir spoiler eklenmiş. Stoplar karartılırken bir karbon fiber parça da kendisini difüzör olarak arka tampon altında gösteriyor.


Diğer kardeşlerinde olduğu gibi fren ve süspansiyon sistemi elden geçirilen aracın yeni egzoz sisteminde çift çıkış bulunuyor. İç mekan konusunda da en sade tasarımı sunan otomobilde Recaro koltuklar, dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri ve dokunmatik ekranlı ses sistemi bulunuyor.

2 yorum: