21 Kasım 2014 Cuma

Mazda2 Sedan


Şu sıralar gözler Los Angeles'ta olsa da okyanusun karşı tarafından da ilginç haberler geliyor. Yeni modelleri geçtiğimiz yaz aylarında tanıtılan küçük Mazda'nın sedan versiyonları da Tayvan'da görücüye çıktı.

B sütununa kadar hatchback modelle aynı tasarım özellikleri gösteren otomobilin tavanı arkaya doğru gittikçe biraz daha erken inişe geçiyor. Yüksekbir arka bölüme sahip olan aracın bu kısmı küçültülmüş bir Mazda3 Sedan'ı andırıyor. Kısa tutulan bagaj kapağı üzerinde donanım paketine göre bir de spoiler yer alırken tampon da yeniden tasarlanmış.


1.5 litre hacimli benzinli motorla donatılan otomobil 107 beygir güç, 140 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanla sipariş edilebilecek aracın yaşam alanının tasarımı da sürpriz olmayan bir şekilde kardeşinden kopyalanmış.

5 yorum:

  1. Bir an hayal edin: Tüm c-elysee' ler, albea'lar hatta cliolar mazda2 sedan olsa... Sizce de hayat daha güzel olmaz mıydı? Taksiciler bile daha sevimli ve trafikte çekilebilir olurdu bence.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle :) Ancak yine de taksiciler ve trafik konusunda hala suphelerim var :)

    Hatta sadece taksiciler icin degil suphelerim. Kitle olarak aslinda esek ~ altin semer iliskisi her gun tokat gibi yuzumuzde patlamiyor mu :)

    Yani sadece guzel mazda 2 lerle bitmeyecek gibi sorunlarimiz. Daha derinlerde problem :)

    YanıtlaSil
  3. 23 kasımdaki yoruma katılmakla beraber bi sorum olcak. türkiyeye gelme ihtimali nedir bu aracın? bu arada son yorumlar kısmını kaldırmışsınız onu fark ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sene sorduğumda gelmeyeceği söylenmişti ama ben buna inanmak istemiyorum şahsen.

      Sil
  4. yok kaldırmamışsınız şimdi fark ettim onu da :D

    YanıtlaSil