21 Kasım 2014 Cuma

Landwind X7


Fuarlar dünya çapında devam ederken Çin Guangzhou otomobil fuarından da ilginç haberler geliyor. Çin merkezli üreticilerin uzun süredir tartışılan tasarım "kopyalama" huyları Landwind X7 gibi araçlarda iyice bariz biçimde görülebiliyor.


Tasarımı bir Range Rover Evoque kopyası olan otomobilin hemen her noktasında bu otomobilin detayları görülebiliyor. İç mekanda da Evoque havası eserken kullanılan malzemelerin daha düşük kaliteli olması sürpriz olmuyor.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motor yer alacak olan araç 190 beygir güç, 250 Nm tork üretebilecek. 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilecek olan X7'nin fiyatı, yine Çin'de üretilen Evoque'unkinin üçte birinden az olacak.

9 yorum:

  1. Siz pek çinli üreticileri bloğa almazdınız hayırdır inşallah?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Qoros gibi üreticilerle başlamıştım Çinli üreticilere aslında. Yavaş yavaş geliyorlar onlar da. 10 yıla kalmaz "Vay be bunlar da adam oldu" derken bu haberlere bakıp iç çekeriz.

      Sil
    2. zamanında hyundai ve kia'nın geçtiği yoldan çinliler geçiyo şimdi.bu hızla sıra bize bi 200 yıl sonra falan gelir artık. bu arada aracı görünce modifiye sandım ben de :)

      Sil
  2. dashboard biraz vw'nin yandan yemişi gibi bana evoque'yi pek anımsatmadı. ama dış tasarım birebir kopya yuh.

    YanıtlaSil
  3. Landwind markası jiangling motorsun bir alt markası. Jiangling motorsun %49 sahibi ise ford motor company. Yıllardır forda parça, motor vs üreten bir firma. Eklemek istedim. Yorumu sizlere bırakıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fakat Land Rover'ın şu anki sahibinin Tata olduğunu unutmuşsunuz.

      Sil
    2. Ford, elinde tutamadığı İngiliz markalarının intikamını mı almaya çalışıyor acaba.

      Sil
  4. Türkiyeye gelse satış rekoru kıracağı garanti.

    YanıtlaSil
  5. Yazıları sök, caddenin yolunu tut. Tam otomotiv kültürü olmayan bizim gibi ülkelere kaskallamalık.

    YanıtlaSil