7 Kasım 2014 Cuma

Ford Mustang King Cobra


Chevrolet tarafından SEMA'da tanıtımı yapılan COPO Camaro'ya rakip çok gecikmeden geldi. Yeni nesil Mustang temelleri üzerine geliştirilen King Cobra drag yarışları için geliştirilmiş.

Özel grafikler haricinde gövde üzerinde bir değişiklik yapılmazken farklı jantlar ve yarışlar için uygun lastikler donanıma eklenmiş. Ön lastikleri inceltilip arka lastikleri kalınlaştırılan aracın süspansiyon sistemi de tamamen yenilenmiş.

Motoru hakkında detaylı bilgi verilmeyen araçta kullanılan 5 litre hacimli v8 ünitenin, Ford Racing raflarından alınan 2.3 litre hacimli bir kompresör beslemeyle donatıldığı ve 600 beygir üzerinde güç üretebildiğiyse açıklandı.

5 yorum:

  1. şimdi 5 litrelik motorla 2.3 ecoboost birleştirilmiş mi nasıl yapılmış?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.3 litre olan kompresörün hacmi. Turbo beslemelerde bu tip bilgiler verilmiyor ama kompresörde bazıları açıklıyor sıkıştırılan hacim değerlerini.

      Sil
    2. ozaman rakam benzerliği olmuş :) bi de motor bilgimin çok fazla olmaması var tabi şimdi öğrenmiş oldum :)

      Sil
  2. shelby versiyonuna da inceden yılan derisi efekti verilirse iyi olur. bu biraz abartıya kaçıyor, shelby'de ilk bakışta hemen farkedilmeyen dikkatli bakınca görülecek bi yılan derisi motifi çok etkileyici olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir gerçekten de. Hele bir de bazı yerlerde sınırlı olsa güzel olur.

      Sil