22 Kasım 2014 Cumartesi

Chevrolet Colorado ZR2


Bu yıl kendi evlerinde sessiz kalan Amerikalı üreticiler birkaç konsept çalışmasıyla durumu kurtarmaya çalışıyor. Chevrolet'nin hazırladığı araç bu ülkenin favori gövde seçeneklerinden olan pick up şeklinde.

Colorado temelli aracın dış tasarımında ciddi farklılıklar var. Ön tampon küçültülürken alt bölüme hem bir koruma plakası hem de vinç eklenmiş. Ek havalandırma çıkışlarına sahip kaput ve ZR2 logolu ön panjur da yenidonanımlar arasındayken yan eteklerin genişlemesi de dikkat çekiyor.


18 inç çaplı jantlarla donatılan aracın arka tamponu da kısaltılırken yedek lastik kasaya yerleştirilmiş. 5 cm yükseltilen ZR2'nin süspansiyon sistemi tamamen yenilenirken hem ön hem de arka aksta kilitli diferansiyel kullanılmış.

Kaputu altında ilginç şekilde 2.8 litre hacimli turbo Diesel motor bulunan konsept 181 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araçta 6 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılmış.

2 yorum:

  1. Chevrolet olsun, Cadillac olsun; neden pickup'ları Türkiye'ye resmi olarak ithal etmezler, anlamam. Galeriler tarafından getirilen ve 0 km diye satılan araçlarla ilgili yaşanan sıkıntılar nedeniyle pek çok alıcı bir distribütör tarafından resmi olarak ithal edilen araçlara mahkum kalıyor. Ticari araçlardaki ötv'nin düşük olması kapsamında; Chevrolet ve Cadillac'ın pickup'ları ithal edilse VW Amarok ve Nissan Navara gibi araçlara olan talebin düşeceğine inanıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de getirilebilir ama gelebilecek araçları satacak bayiler zaten riske girmeyi sevmeyen tipteler. Chevrolet ve Dodge pazardan çekildi, Ford daha ST modellerini bile getirmiyor, Toyota ve Honda'nın büyük pick up modellerinde Diesel motor seçeneği yok. Pazar büyüklüğümüz de belli sonuçta. Kimse risk istemiyor.

      Sil