19 Kasım 2014 Çarşamba

Audi Prologue


Los Angeles otomobil fuarının kapılarını açmasıyla birlikte tanıtılan araç sayısında da artış yaşandı. Audi'nin bir süredir haberlerini verdiği büyük coupé konsepti de organizasyonda sergilenen otomobiller arasında.

Audi'nin gelecekte yöneleceği tasarım dilini kullanan otomobilde bombeli bir kaput, ince yapılı matrix laser farlar, yanları içeriye döndürülen altıgen ön panjur, agresif bir görünüm sunan ön tampon, ince yapılı yan aynalar, 22 inç çaplı jantlar ve sportif görünümlü yan etekler kullanılmış.

Uzun bir C sütununa sahip olan konseptin arka bölümünde Citroën'in büyük sedan modellerinden hatırladığımız bombeli cam görülebilirken ince yapılı LED stoplar ve gizlenmiş egzoz çıkışları diğer detaylar arasında sayılabilir.


5.10 metre boya, 1.95 metre genişliğe ve 1.39 metre yüksekliğe sahip olan büyük otomobilin aks mesafesi de 2.94 metre. B sütunu bulunmayan Prologue'un kapı kolları bulunmuyor. Bunun yerine hareket sensörleriyle donatılan araç kapılarını elektrikli olarak açıyor.

Sade tasarım dili iç mekanda da devam eden otomobilde şık görünümlü deri döşeme ve ahşap kaplamaların yanında geniş bir vites konsolu, dört ince kola sahip direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve hem sürücü hem de ön yolcu bölümüne yerleştirilen dokunmatik ekranlar dikkat çekiyor.

Direksiyon simidi, koltuk, aynalar, havalandırma ve müzik sistemini sürücüsünün cep telefonundan aldığı bilgiyse ayarlayabilen otomobilin arka koltuklarına yolcu oturduğunda da kafalıklar otomatik olarak yükseliyor.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motor bulunan konsept 605 beygir güç, 750 Nm tork üretiyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.7 saniye sürüyor.

3 yorum:

  1. Sanırım s-coupe rakibi bir araç olcak.vw grubu sonunda bentley continental gt'nin s-coupe'ye göre yukarda kaldığını anladı ve s-coupe dengi bir araç çıkarmaya karar verdi.seri üretimi olursa sadeleşecektir ama ortaya çok güzel bir araç çıkacağına eminim.darısı bmw'nin başına

    YanıtlaSil
  2. saab 9-5in arkası değil de ne

    YanıtlaSil
  3. Bu Jantlarda arabamdaki metalden daha çok metal vardır tahminimce.

    YanıtlaSil