13 Ekim 2014 Pazartesi

Toyota 86 14R60


Japonya pazarında 86 ismiyle satılan küçük coupé GT86'ya yine bu pazarda özel bir versiyon katıldı. TRD tarafından sunulan parçalarla donatılan otomobildeki görsel farklılıklar dikkatlerden kaçmıyor.

Yenilenen tamponu üzerinde çift parçalı splitter ve deflektörler bulunan aracın 18 inç çaplı jantları magnezyumdan üretilirken ön çamurluklar üzerinde yer alan bölüme de deflektör eklenmiş. Genişletilen çamurluklar ve ön çamurluk arkasında açılan hava kanalları, farklı yan etekler ve karbon fiber tavan farklılaşan bazı aksesuarlar.


Arka bölümünde bagaj kapağının ucuna eklenen plastik spoiler haricinde bir de karbon fiber spoiler sunan aracın farklı tasarıma sahip arka tamponunu altında büyük bir difüzör ve ortaya yerleştirilmiş çift egzoz çıkışı dikkat çekiyor.

İç mekanda direksiyon simidi, koltuklar ve vites topuzunda Alcantara döşemeler kullanılırken arka koltuklar iptal edilmiş. Tek parçalı koltuklarla donatılan aracın ses sistemi iptal edilmiş.


100 örneği üretilecek olan otomobilin vites konsolu üzerinde sınırlı üretim plakası yer alırken sınırlı kaydırmalı diferansiyel, seviye ayarlı süspansiyon sistemi, güçlendirilmiş frenler ve kule gergisi de donanıma eklenmiş. 200 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli motordaysa bir değişiklik yok.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder