1 Ekim 2014 Çarşamba

Lamborghini Asterion LPI 910-4


2014 Paris otomobil fuarında fütüristik konsept sergileyen markalar arasına Lamborghini de katıldı. Son yılların popüler özelliği olan hibrit motor teknolojisine sahip olan araç yüksek performansı düşük tüketimle birlikte sunabiliyor.

İlk bakışta az da olsa Miura'yı hatırlatan otomobilin ön bölümünde LED farlar, geniş hava girşlerine sahip tampon ve ince bir splitter dikkat çekerken yan bölümde 20 ve 21 inç çaplı jantlar, hem kapı hem de camların arkasına yerleştirilen hava girişleri ve ince yapılı aynalar görülebiliyor.


Arkadan bakıldığında da sportif duruşunu koruyan konseptin arka camı üç parçalı olarak tasarlanırken ince yapılı LED stoplar, aydınlatılmış Lamborghini arması, altıgen şekilli dört egzoz çıkışı ve tampon altına eklenen difüzör dikkat çekiyor.

Aston Martin modellerini hatırlatan bir şekilde hafifçe yukarıya doğru açılan kapılardan geçilen iç mekanda büyük sürprizler sunmayan Lamborghini alt kısmı düzleştirilmiş çok fonksiyonlu direksiyon simidi, altıgen kapı kolları ve havalandırma ızgaraları, dokunmatik bir ekrandan oluşan orta konsol ve düğmeler yerine tercih edilen şalterler kullanmış.


Kaputu altında Huracán'da da  görev yapan 5.2 litre hacimli v10 motor görülürken 610 beygir gücündeki bu üniteye toplam güçleri 300 beygir olan üç elektrik motoru eşlik ediyor. 0'dan 100 km/s sürate 3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 320 km/s. Ortalama tüketim değeri 4.2 litre/100 km'de tutulabilen konseptin sadece elektrik motorlarıyla ulaşabildiği maksimum sürat 125 km/s. Bu durumda elde edilen menzil de 50 km.

8 yorum:

  1. nedense bana miura'yı çağrıştırdı. gerek iç tasarım gerekse dış tasarım artık monotonlaşan lamborghini'ye taze bir soluk getirmiş, umarım üretilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da hatırlattı. Ondan yazdım zaten benzettiğimi :)

      Sil
  2. Gerçekten modernize edilmiş 70 yıllar spor araçlarını hatıtlatıyor. Lambo bu tasarım dilini kullanmaya başlarsa, süper sporda adet bağlamında Ferrari'ye rakip olur.

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Evet, özellikle ön bölümün tasarımı Jalpa'dan alınmış gibi.

      Sil
  4. 4.2 lt/100 km ve lamborghini... yürüyün oldschool oto tutkunları kafalara update lazım

    YanıtlaSil
  5. Sonunda birileri 4 kapılı coupe konseptinin nasıl olması gerektiğini gösterdi.(lafım BMW nin sedan tasarlayıp adını gran coupe koyması gibi lafta coupe olanlara) Hoş rx8 de benzer kapı sistemine sahipti ama... Yalnız üretime geçerse rakibi ff nal toplayacak gibi duruyor.

    YanıtlaSil