1 Ekim 2014 Çarşamba

Infiniti Q80 Inspiration


Infiniti'nin 2014 Paris otomobil fuarında sergileyeceğini açıkladığı lüks otomobil konsepti sonunda tanıtıldı. Hibrit bir güç ünitesine sahip olan araçta firmanın son yıllarda izlediği tasarım anlayışının devam ettirildiği görülebiliyor.

Organik bir tasarım sunan otomobilde yumuşatılmış köşeler, büyük ön panjur, LED aydınlatma grubu, kaslı bir yan çizgi, büyük jantlar, gizli kapı kolları, kromajlı çerçevelere sahip egzoz çıkışları, cam tavan, V şekilli arka cam, şişkin çamurluklar dikkat çekerken yan aynalar iptal edilmiş.


İç mekanda da devam eden tasarım anlayışı sade bir görünüm sunmuş. B sütunu bulunmayan otomobilin arka kapıları geriye doğru açılırken yaşam alanında dört adet tekli koltuk yer alıyor. Bol bol deri ve Alcantara döşemeye sahip olan konsepte ilginç görünümlü bir direksiyon simidi kullanılmış.

Metal pedal seti, dijital gösterge paneli, dokunmatik bir ekrandan meydana gelen orta konsol kumandaları, kapı içlerinde açıkta bırakılan hoparlörler ve arka bölüme kadar uzayan vites konsolu dikkatlerden kaçmazken ön bölümün siyah, arkanınsa beyaz renkli deri döşemeye sahip olduğu görülebiliyor.


5.052 mm boya, 2.027 mm genişliğe ve 1.350 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 3.103 mm olarak açıklandı. Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli benzinli bir v6 motor kullanan araç gücünü arka aksa iletirken elektrik motoru gücü ön aksa aktarıyor. Karma kullanımda elde edilen güçse 550 beygir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder