1 Ekim 2014 Çarşamba

Honda CR-V


Honda cephesinde değişim başlıyor. Günler önce A.B.D.'de satılacak olan modelleri tanıtılan CR-V'nin şimdi de Avrupa pazarına sunulan modelleri görücüye çıktı. Görünümde büyük bir farklılık sunulmasa da kaput altında önemli yenilikler var.

Yeni ön panjur, LED gündüz aydınlatmalarına sahip farlar, daha sportif görünen ön tampon ve dörtgen sis farlarına sahip otomobilde farklı jant seçenekleri de sunulmakta. Stopların şekli değişmese de iç tasarımları farklı. Bu ikiliyi birbirine bağlayan bölüm de artık kromajlıyken arka tampon da yeni.


İç mekanda değişim daha az dikkat çekici olmuş. Havalandırma ızgaraları ve vites topuzu gibi yerlerde kromajlı çerçeveler görülebilirken orta konsolda yer alan ekran farklı. Elektronik el frenine de kavuşan modelin ön kol dayanağı ilerisinde kalan bölümü de yeniden şekillendirilmiş.

Kaputunun altında görev yapan 1.6 litre hacimli turbo Diesel motor 120 beygir güç üretmeye devam eden araçta bu ünite sadece 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve önden çekiş sistemiyle birlikte sunuluyor. Asıl yenilikse aynı ünitenin 160 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen versiyonu. Daha önce sunulan 2.2 litre hacimli motorun yerini alan ünite 6 ileri vitesli manuel veya 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilirken çekiş sistemi sadece dört tekerlekten olabiliyor.

21 yorum:

  1. tahmini fiyatı ve piyasaya çıkış tarihi hakkında bir bilgi varmı onur bey? şuan dizel manuel ve en üst donanımı 107 bin liraya satılıyor.hondanın otomatik vites farkını çok fazla tutmayacağını düşünürsek 110 bin lira civarı olabilir diyebilirmiyiz acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Otomatik şanzıman sadece dört tekerlekten çekiş ve 160 beygir gücündeki motorla birlikte sunuluyor. Bugünün fiyatlarıyla bile 130.000 TL'nin altında olmaz büyük ihtimalle. 2015 yılında piyasada olacak araçlar.

      Sil
    2. Ne tespit yapmışsın be . Tam isabet le hedefi vurmussun onur .biz garibamlarda 120ye felan alırız sanıyorduk

      Sil
    3. :) Bir süre sonra kaşarlanıyor insan.

      Sil
  2. 1.6tdi 160bhp 350nm 9AT 4WD efsane olur

    YanıtlaSil
  3. onur abi haberini yapmışsın sağol ama ağzımın suyunuda sil lütfen :D

    YanıtlaSil
  4. ülkemiz sınırları içindeki hondalar arasında, honda'nın yapmış olduğu gelmiş geçmiş en uygun araç ünvanı bu araca gidiyor. qashqai'nin fiyatlarına bakınca yeni 1.6 4wd 9at 160 hp 350 nm aracın 140-150 civarı gideceğini, dahası o kalitesiz, ekransız dashboard'un da honda türkiye tarafından insanlara itinayla ittirileceğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Onur abi 1.6 dizel 160 hp mi yoksa yanlışmı okudum

    YanıtlaSil
  6. o değil de bu 160hp'lik dizel civic'te olsa türkiyede kapış kapış gider valla.gerçi diğer yandan fiyatını uçururlar murdar ederler aracı o da var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O nedenle asıl Accord'da parlar bu motor.

      Sil
    2. orası kesin.hele bi de sırf 1.6 dizel otomatik seçeneği için satılan passatları düşünürsek accord satış rekorları kırar türkiyede

      Sil
    3. bu arada şanzıman tork konvertörlü mü yoksa çift kavramalı mı?

      Sil
    4. Tork knvertörlü. Çift kavramalı 8 ileri vitesli olacak. Volkswagen'de olacağı gibi.

      Sil
    5. anladım teşekkür ederim

      Sil
  7. 0-100 hızlanmayı 12.5 lerden 9 lu saniyelere düşürecek bir yolda lazım,bu sorunu çip le falan aşmak zor.

    YanıtlaSil
  8. 1,6 160 hp civic çıkarsa olay olur. fiyatı uçmazsa ( şu vergilerle uçmaması mümkün değil ) ben ki atmosferik benzinli motor hastasıyken alırım bi dal.

    YanıtlaSil
  9. Onur Bey merhaba, izledigim cogu video-incelemede CVT sanzimandan bahsediliyor, acaba bu modeller ABD & Kanada pazari icin mi? 9 ileri AT beklerken CVT hayal kirikligi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika pazarı için olan modeller ilk paragrafta verdiğim linkte yer alıyor. 2.4 litre hacimli benzinli motor sadece CVT ile sunuluyor. 2 litre hacimli benzinli ve 2.2 turbo Diesel'in dört tekerlekten çekişli versiyonları 5 ileri vitesli tam otomatik şanzımana sahipken yeni 1.6 turbo Diesel 9 ileri vitesli tam otomatik olacak. Aynı şanzıman büyük ihtimalle ilerleyen tarihlerde diğer motor seçeneklerine de uygulanır.

      Sil