2 Ekim 2014 Perşembe

Fiat 500X


Fiat 500 ailesi genişlemeye devam ediyor. 500L modellerinin sonrasında şimdi de sıra uzun zamandır beklenen 500X'te. Birkaç yıldır A.B.D.'de sahip olduğu markalar için yeni modeller geliştirirken Avrupa'yı unuttuğu düşünülen Fiat bu sayede dikkat çekici bir modelle pazara son sürat giriyor.


500X'in ana hatlarına bakıldığında 500 ailesinin yumuşak çizgileri görülebilirken arazi şartlarına uyum için alt bölümde siyah plastik kullanılmış. Geniş çamurluklar ve büyük jantlarla güçlü bir görünüm sunan otomobilin üst modellerinde LED gündüz aydınlatmasına sahip xenon farlar görev yapıyor.

Arka kısımda kullanılan spoiler ve ek korumaya sahip tampon da dinamik bir duruş sergilerken genişleyen stoplar diğer 500 modellerinden çok yeni nesil Mini'yi andırıyor. 4.25 metre boya, 1.8 metre genişliğe ve 1.61 metre yüksekliğe sahip olan otomobilde 16, 17 ve 18 inç çaplı jantlar sunulmakta.


İç mekanı da ailenin diğer üyelerine göndermeler yapan 500X'te üç daireden oluşan gösterge paneli, birçok kumanda elemanına sahip, alt bölümü düzleştirilmiş direksiyon simidi, konsolun soluna alınmış far kumandaları, dokunmatik ekranlı bilgi sistemi ve vites konsoluna yerleştirilmiş çekiş kumanda sistemi dikkat çekiyor.

Kardeşi Renegade gibi kaput altında da birçok farklı seçenek sunacak olan 500X'in ilk etapta sunulacak olan 1.4 litre hacimli benzinli motoru 140 beygir güç üretecek. Önden çekişli olacak araçta 6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri vitesli çift kavramalı yarı otomatik şanzıman kullanılacak. 120 beygir gücündeki 1.6 litre hacimli turbo Diesel ünite de manuel şanzıman ve önden çekiş sistemiyle alınabilecekken 140 beygir gücündeki 2 litre hacimli turbo Diesel ünite 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle gelecek.


İlerleyen tarihlerde 95 beygir güç üretebilen 1.25 litre hacimli turbo Diesel motor 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve önden çekişli olarak alınabilecekken Türkiye pazarı için en dikkat çekici modellerden olan 170 beygir gücündeki 1.4 litre hacimli benzinli motor 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle sunulacak.

Avrupa pazarında da 2.4 litre hacimli benzinli motoru sunacak olan Fiat 184 beygir güç üretebilen bu ünite de 9 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle satılacak.

8 yorum:

  1. Mini Paceman'in ön yüzüne ancak bu kadar benzetilebilirdi. Fiat böyle şeyler yapmazdı bea..!!

    YanıtlaSil
  2. Yakın zamanda etrafı bu çirkin tosbağalar saracak,umarım fiyatı çok çok yüksek olur da kimse almaz:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Platform kardeşi Renegade'den çok daha şık buldum ben. MINI detaylarını güzel uygulamışlar.

      Sil
  3. 1.4 benzinli motor ve 9 ileri otomatik kombinasyonu kulaga hos geliyor.
    Design diger 500'lerden daha albenili.

    Umarim fiyatlar ucmaz da bir fiat sahibi olurum.

    YanıtlaSil
  4. Türkiye pazarı için süpersonik olacak olan 1.4 170bg ve dört çeker sistemli modelini cidden almak için beklemeye başladım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birmot bugun itibari ile satışa başladı. 65Tl den basıyor. En donanımlı 1.4 170 9 ileri otm. 4x4 98binTL olacakmış.

      Sil
    2. "Fiat'a 100.000 TL verilir mi yaaa!" diyen ilk kişiye ödül verelim mi?

      Sil
    3. :) elmayla armutu karşılaştırmanın en güzel örneğine değinmişsiniz.

      Sil