3 Eylül 2014 Çarşamba

Land Rover Discovery Sport


Nisan ayında Çin'de sergilediği konsept ile dikkatleri bir kere daha üzerine çeken İngiliz üretici Land Rover bir süredir test fotoğrafları ortalarda dolaşan Discovery Sport'un üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Konseptin dikkat çeken, öne doğru eğimli C sütununu seri üretime alan firma dış görünümü popüler modeli Evoque'a benzetmiş. Şişkin bir ön tamponla iddialı bir ön görünüm sunan Discovery Sport'un çıkıntı yapan çamurlukları ve büyük jantları güçlü bir duruş sağlıyor.


Sport ekini alan Range Rover gibi özellikle arkaya doğru alçalan bir tavan çizgisi sunan aracın şık LED aydınlatmaları hem ön hem de arkada dikkat çeken detaylar arasında. Bagaj kapağı üzerine büyük sayılabilecek bir spoiler eklenirken hem ön hem de arka tampon altında korumalar unutulmamış.

Freelander'ın yerini alacak olan aracın iç mekanında bu modelin izleri görülebiliyor. Köşeli hatlara sahip olan  ön konsolda ambiyans ışıklandırması kullanılırken üç kollu direksiyon simidi ve silindir şekilli bir butondan oluşan vites kolu dikkat çekiyor. Freelander'dan alınan bir diğer tasarım detayı da kapı iç kaplamalarının camlarla birleştiği yüzeye yerleştirilen cam açma kumandaları olmuş.


Üç koltuk sırasıyla alınabilecek olan Discovery Sport'un opsiyonel olarak sunulan üçüncü sıra koltuğu kullanılmadığında bagaj zeminine gizlenebiliyor.

Kaputu altında bir sürpriz olmayan aracın 2.2 litre hacimli turbo Diesel motoru 190 beygir güç, 420 Nm tork üretebilirken yine turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli ünite 240 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor.

5 yorum:

  1. İçi beklediğim den kötü

    YanıtlaSil
  2. iç mekanın kötü gözükmesinde en büyük etken vites yolunun diğer range rover modellerine göre aşağıda kalması. her ne kadar ürün gamının en altında yer alsa da daha iyi bir iç tasarım beklerdim ben de

    YanıtlaSil
  3. Kaput altına en yakın süpriz ne zamana Onur Hocam?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 litre hacimli turbo Diesel bekleniyor ama anca 2015 sonu gibi gelecek. En azından şimdilik görünüm bu şekilde. Daha küçük motor seçeneğiyse hayal. O nedenle benzinli satılacak yine Türkiye'de çoğunlukla.

      Sil
  4. 1,6 lt seçeneği çok yakında HAYAL AUTOCENTER de yani hayallerde olacak:))

    YanıtlaSil