26 Eylül 2014 Cuma

Fiat Doblò


Fiat, üretimi Bursa'da yapılan hafif ticari araçlarından Doblò'yu makyajladı. Haziran ayında A.B.D. pazarı için tanıtılan Ram ProMaster City'nin ikizi olan araç tasarım özelliklerini de bu modelden almış.

Ön bölümde yoğunlaşan makyajla daha sportif duruşa kavuşan Doblò köşeli farlar, daha sportif bir tampon, far altlarına doğru uzayan ön panjur, farklılaşan stop tasarımı ve büyüyen ön hava girişi dikkat çekerken jant seçenekleri de yenilenmiş.


İç mekan tasarımı da Ram'den alınan Doblò'da deri kaplı şık direksiyon simidi, farklı karakterlere sahip gösterge paneli, şık görünen havalandırma ızgaraları ve yeni ses sistemi kumanda paneli dikkat çekiyor.

A.B.D.'de kullanılan 2.4 litre hacimli benzinli motor ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman yerine bildiğimiz 1.25 ve 1.6 litre hacimli turbo Diesel üniteler ve 6 ileri şanzıman kullanılacak olan aracın bu motorları 90 ve 105 beygir güç üretiyor.

3 yorum:

  1. fiat dobloda arka cama osmanlı tuğrasını standart yapsın artık:(

    YanıtlaSil
  2. opel combo bu facelift'i kopyalar mı acaba. aslında far tasarımı opel'in son modellerini çağrıştırıyor belki opel'le ortak tasarlamışlardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Combo'da da olacak aynı yüz. Izgarası farklı olur büyük ihtimalle.

      Sil