26 Ağustos 2014 Salı

Toyota Land Cruiser 70


Gördüğünüz fotoğraflarda bir yanlışlık yok. Japon üretici Toyota, popüler arazi araçlarından Land Cruiser'ın J70 kodlu modellerinin 30. yaşını ilginç bir şekilde kutlama kararı aldı. Hala bazı ülkelerde üretilmekte olan Land Cruiser J70 sadece bir yıl için Japonya'da da üretilecek.

Japonya içerisinde de hala güçlü bir pazara sahip olan ilk nesil modelden ayda 200 adet satmayı planlayan Toyota görünümde ufak tefek yenilikler yapmış. Köşeli hatlarını koruyan araçta sinyal entegre edilmiş farlar, alaşım jantlar ve yeni ızgara dikkat çekiyor.


Hem pick up hem de kapalı gövdeyle sunulacak olan Land Cruiser'ın iç mekanında da köşeli hatlar devam ediyor. Günümüz güvenlik standartlarına yaklaşabilmesi için hava yastıklarıyla donatılan otomobilde yol bilgisayarı sunulurken opsiyonel donanımlar arasında özel paspaslar ve dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi bulunuyor.

Kaputu altında 4 litre hacimli, benzinli bir v6 motor yer alan Land Cruiser 231 beygir güç, 360 Nm tork üretebiliyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi ve diferansiyel kilitleri standart olarak sunuluyor.

3 yorum:

  1. Mercedes G serisindeki gibi ic tasarimi biraz daha cilalayip tum dunya pazarlarina satsalar ne guzel olurdu. Bu sinifi dusunsem tek gecerdim. Bence sinifinda efsane bir arac.

    YanıtlaSil
  2. Bu modeller piyasaya çıktı mı ? Çünkü geçen hafta Mersin-Adana otoyolunda bir tır üzerinde 2.resimdeki pick-up modellerinden gördüm ama renkleri 1.resimdeki gibiydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu araç piyasadaydı zaten uzun süredir. Resmi olarak gelmiyor Türkiye'ye ama İncirlik'tekiler getirebilir kolayca.

      Sil