18 Ağustos 2014 Pazartesi

Saleen FourSixteen


Daha çok Ford modelleri üzerinde yaptığı modifikasyon çalışmalarıyla tanınan A.B.D. merkezli firma Saleen bu sefer sürpriz yaparak sadece elektrik motorlu otomobiller üreten Tesla'ya el atmış.

Markanın büyük sayılabilecek liftback modeli Model S temelleri üzerine geliştirilen FourSixteen ismini, toplam 416 beygir güç üretebilen elektrik motorundan alıyor. 600 Nm tork üretebilen ünitede performans artışı bulunmuyor.


Ön panjuru iptal edip daha geniş hava girişlerine yer açan yeni ön tampon tasarımı ve 21 inç çaplı jantlar sportif görünümü desteklerken kapı kolları ve bagaj kapağında yer alan kromajlı parçalar mat griye boyanmış. Bagaj kapağına bir spoiler eklenirken yan bölümlerine hava çıkışları eklenen tamponun altına bir de difüzör yerleştirilmiş.

İç mekan yapısında değişiklik yapılmayan araçta çift renkli deri ve Alcantara döşemeler kullanılırken bütün koltuklara Saleen logosu eklenmiş. Otomobilin orta konsolunun alt bölümü de yeniden şekillendirilmiş.


Model S'in süspansiyon sistemini yenileyen Saleen isteyen müşterilerine seviye ayarlı bir süspansiyon sistemi de sunarken opsiyonel donanımlar arasına yeni bir son dişli oranı ve kilitli diferansiyel de eklenmiş. Soğutma sistemi artık daha yüksek kapasiteye sahip olan otomobilin frenleri güçlendirilirken elektronik yardımcıları da pist kullanımı için yeniden programlanmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder