29 Ağustos 2014 Cuma

Kia Sorento


Kia'nın geçtiğimiz haftalarda dış görünümünü basına tanıttığı SUV modeli Sorento'nun yeni nesil versiyonları iç mekanlarına da kavuştu. Güney Kore'de yapılan tanıtımla birlikte bu ülkede satılacak olan motor seçenekleri de tanıtıldı.


Yuvarlatılmış dış görünüme uygun olarak yumuşak hatlara sahip olan yaşam alanında üç kollu direksiyon simidi, dokunmatik navigasyon ekranı, içerisinde büyük bir renkli ekran bulunan hız göstergesi, deri döşeme ve ahşap kaplamalarla birlikte açılabilir panoramik cam tavan, LED aydınlatmalar, ısıtmalı bir ve ikinci sıra koltuklar, havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, ileri geri ayarlanabilen orta koltuk sırası da bulunuyor.


Kaputu altında iki adet turbo Diesel motor seçeneği sunan yeni nesil Sorento'nun 2 litre hacimli ünitesi 184 beygir güç, 400 Nm tork sunarken 2.2 litre hacimli motor 201 beygir güç, 440 Nm tork üretebilmekte. Diğer pazarlarda sunulacak olan benzinli seçeneklerden ilki 2.4 litre hacimli. 185 beygir güç, 240 Nm tork üretebilen ünitenin yetersiz kaldığı durumlara yetişen ilk motor turbo beslemeye sahip ve 2 litre hacimli. 240 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen bu makinenin yanında 290 beygir güç, 340 Nm tork üretebilen 3.3 litre hacimli v6 da ürün gamında yerini alacak.

4 yorum:

  1. Merhaba Onur abi, Sorento'yu test etmeyi düşünüyor musun ya da imkanın var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünüyorum tabi ama Kia pek araç vermiyor malesef.

      Sil
    2. neden satın alacakmış gibi test sürüşüne çıkıp yapmıyorsun testleri?

      Sil
    3. O kadar kısa sürede pek bir şey anlaşılmıyor. Minimum iki gün kullanmak lazım.

      Sil