8 Ağustos 2014 Cuma

Dodge Charger Pursuit


Kuzey Amerika'nın büyük sedan modellerini iş başında görebileceğimiz yerlerin başında Amerikan polis teşkilatı bulunuyor. Her yıl onbinlerce araç siparişi veren kuruluş özel amaçlara yönelik otomobillerin geliştirilmesine de önayak oluyor.

Nisan ayında yenilenen Charger modelinin Polis kullanımı için hazırlanan versiyonunu tanıtan Dodge otomobile bu iş için gerekli bütün ekipmanları eklemiş. Önceki modelde olduğu gibi ön tampona büyük barlar eklenirken sac jantlar, çakarlar ve A sütununa eklenen spotlar görünümdeki değişiklikler arasında sayılabilir.


Güçlendirilmiş süspansiyon sistemine sahip olan otomobilin sürücü bölümünde göze çarpan farklılıklar vites kolunun direksiyon kolonuna alınması, koltuklar arasında bulunan panelin tamamen yenilenmesi ve yine aynı bölümde bulunması gereken büyük kol dayanağının daha küçük bir örnekle değiştirilmesi olarak sayılabilir. Otomobilin bir farklı noktası da emniyet kemerlerinin belde silahla sürüşe uygun olarak yükseltilmesi.

Kaputu altında iki motor seçeneği bulunan araçlarda kullanılan 3.6 litre hacimli v6 292 beygir güç, 352 Nm tork üretebilirken 5.7 litre hacimli v8 ünite 370 beygir güç, 528 Nm tork üretebiliyor. Her iki araçta da arkadan itiş sistemi standart olsa da büyük motorlu otomobil dört tekerlekten çekişli olarak da ısmarlanabiliyor.

4 yorum:

  1. Şu sac jantların marifetini bir türlü anlayamadım. Dayanıklılık mı, maliyetten tasarruf mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sac jant eğrilmeye daha meyilli değil mi sertlik açısından?

      Sil
    2. Değil. Alüminyum alaşım jantlar daha kolay eğiliyor genelde.

      Sil