15 Temmuz 2014 Salı

Range Rover


Yeni nesil Range Rover henüz genç bir araç olsa da bu, güncellemeleri engellemiyor. Donanımı zenginleştirilen aracın kaputunun altında da ufak tefek yenilikler bulunuyor.

Yeni tasarım jant seçenekleriyle birlikte farklı gövde rengi seçenekleri de donanıma eklenirken hem Range Rover hem de Range Rover Sport'un tavan ve sütunları siyaha veya gövde rengine boyanabiliyor. İlk olarak Evoque'ta dikkat çeken yan ayna altındaki aydınlatmaların araç şeklinde olması büyük kardeşlerde de kullanılmaya başlanmış.


İç mekanda tasarım farklılığı olmasa da sabit cam tavanın donanıma eklendiği görülebiliyor. InControl Remote ve InControl Secure sistemleri acil durumlarda gerekli yerlere yardım çağrısı yapabilirken aynı donanım Wi-Fi ve araç çalınması halinde otomobilin izlenebilmesini sağlayan özellikler de sunuyor.

Yeni bir akıllı bagaj sistemini de donanıma katan Range Rover arka koltuklar katlanırken kafalıkların ön koltuk sırtlıklarına değeceğini fark edip ön koltukları otomatik olarak ileriye doğru itebiliyor. Arka koltuklar yattıktan sonraysa ön koltuklar eski haline en yakın pozisyona geri dönüyor.


Kaputu altında bir yenilik sunan Range Rover'ın 4.4 litre hacimli v8 motoru artık 740 Nm tork üretebiliyor. 340 beygir güç üretmeye devam eden ünitenin 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı yeni bir tork konvertörüne sahip.

3 yorum: