10 Temmuz 2014 Perşembe

Mercedes-Benz Marco Polo


Mercedes'in Şubat ayında tanıttığı V Serisi modellerine yeni bir versiyon eklendi. Kamp yapmaktan hoşlanan aileleri hedefleyen aracın iç mekanında hoş sürprizler bulunuyor.

Dış mekanda göze çarpan en büyük farklılık kapalı konumdayken aracın biraz daha yüksek bir tavana sahipmiş gibi görünmesine neden olan üst panel. Açıldığında büyük bir çadıra dönüşen bu bölümde iki kişilik bir yatak bulunuyor.


İç mekanı bir karavana dönüştürülen Marco Polo'nun zemini kolay temizlenebilen ahşap görünümlü bir malzemeyle kaplanırken deri döşeme, çizilmez paneller, piyano siyahı kaplamalar ve metal süslemeler yaşam alanını şık gösteriyor.

Arka koltuklar ayrı ayrı yatırılabilip ikinci bir yatağa dönüşebilirken sürücü koltuğunun arkasında gizlenebilir lavabo, buz dolabı, katlanabilir masa, çekmeceler, tamamı LED aydınlatmalar, eğlence sistemi ve yüksek bir dolap yer alıyor.


Motor seçeneklerini V Serisi ile paylaşan Marco Polo'nun 2.1 litre hacimli turbo Diesel ünitesinin üç farklı versiyonu bulunuyor. 136 ve 163 beygir güç üretebilen ilk iki motor sırasıyla 330 ve 380 Nm tork üretebilirken Üçüncü seçenek overboost fonksiyonuyla 204 beygir güç, 480 Nm tork üretebiliyor.

4 yorum:

  1. Şu zamana kadar VW firmasının buna benzer modelinin dışında böyle güzel bir iç tasarım daha görmedim.

    Ne karavan gibi dev (evet biliyorum farklı bir kültür de yanında getiriyor) ne rahatsız bir minibüs kadar işlevsiz...

    Çok ama çok güzel bir tasarım olmuş....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tip araçlara ilgi duymuyorum pek ama ben de arka bölümün kaliteli görünümünü beğendim.

      Sil
  2. Fiyati nedir ve Turkiye'ye gelecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önceki nesil modellerin Almanya pazarında başlangıç fiyatı 55.000 Euro'ydu. Ay sonunda satışa çıkacak olsa da açıklamadılar henüz yenilerinin fiyatlarını. Büyük ihtimalle fiyat listesinde bulunmayacak Türkiye'de ama Mercedes-Benz Türk getirebiliyor istenen modeli.

      Sil