28 Haziran 2014 Cumartesi

MG3


Son aylarda hızlı bir şekilde tanıtılan konseptler arasında kaybolan otomobillerden birisi de MG3. Çin'in kontrolüne geçtikten sonra yapılan hamlelerle tekrar hayata dönen firma küçük hatchback modelinde düşük fiyat avantajının yanında iddialı tasarımı da öne çıkarmaya çalışıyor.

Ana hatları 2010 yılında tanıtılan Zero konseptiyle neredeyse aynı olan otomobilin görünümü dikkat çekici. LED gündüz farları, alüminyum alaşımlı jantlar, köşeli çizgiler, geniş yan etekler, yükseğe yerleştirilmiş stoplar, bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler, kalın bir tampon, difüzör görünümlü plastik bölüm ve dörtgen çıkışa sahip egzoz sistemi dikkat çeken detaylar arasında sayılabilir.


İç mekanda sade çizgiler dikkat çekiyor. Yuvarlak hatlara sahip olan tasarım anlayışıyla şekillenen yaşam alanında kalın göbekli direksiyon simidi, iki yuvarlak göstergeye sahip gösterge paneli ve basit bir görünüm sunan ses ve havalandırma kumandaları kötü görünmüyor.

Kaputu altında büyük bir sürpriz barındırmayan otomobilin 1.5 litre hacimli motoru 106 beygir güç üretebiliyor. Araçta kullanılan şanzımansa 5 ileri vitesli.

5 yorum:

  1. Tasarım ve motor geçmişten günümüze ışınlanmış gibi...

    YanıtlaSil
  2. özellikler :
    *dönen direksiyon simidi
    *gaz,fren,debriyaj pedalları
    *sizi 1900 lerin başında kızıl ordu rütbeli subayı gibi gösterecek tasarım (baştan çıkarıcı)

    YanıtlaSil
  3. Zaten piyasalardan çok uzak,milyonda 1 bile görülme şansı olmayan araçların üstüne birde Çin piyasasına girerseniz işin içinden çıkamazsınız Onur Bey:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fena mı işte hangi piyasada hangi araçlar var görebiliyoruz.yani bu blog'u takip eden otomobil tutkunları arasında yurt dışına çıkanlar da var.farklı bir araç gördüğünde,ya da bilinen bir aracı farklı markayla gördüğünde 'bu neydi la?' demek yerine 'biliyorum bunu ya şu araç bu' diyip merakta kalmıyolar bu sayede.niye merak etcekler derseniz...adı üstünde otomobil tutkunu,her aracın her detayını bilmek ister.en azından ben öyleyim.ya da farklı bi ülkeye gittiğinde farklı bi araca binerse,burada bindiği araçlarla kıyaslayabiliyor.o nedenle bence olumlu bir hareket bu.

      Sil
    2. Çin piyasasına girmemeye çalışıyorum ben de. Çok ilginç araçları var ama takip etmekle bitmez. MG modelleri İngiltere'de satılıyor. İddialı bir pazarlama stratejisiyle Avrupa ve Türkiye pazarında da görebilmemiz mümkün bu araçları.

      Sil