25 Haziran 2014 Çarşamba

Ford Edge


Ford'un crossover modellerinden Edge ikinci nesil modelleriyle bizimle. Geçtiğimiz yıl tanıtılan konsept versiyonuyla hemen hemen aynı görünümü sunan otomobilde üç farklı motor seçeneği sunulacağı da açıklandı.

Altıgen ön panjur, büyük çaplı jantlar, cam tavan, bagaj kapağı üzerinde yer alan spoiler, arka tampon altına eklenen küçük difüzör, çift çıkışlı egzoz sistemi, geniş yan etekler ve LED stoplar aracın dikkat çekici tasarım detayları olarak sayılabilir.


İç mekanında tanıdık çizgiler görülen yeni nesil Edge'de şık bir üç kollu direksiyon simidi, büyük bölümü dijital ekranlardan oluşan gösterge tablosu, dokunmatik navigasyon ekranı, panoramik cam tavan, metal görünümlü kaplamalar ve düğme sayısı azaltılmış ses sistemi kumandaları bulunuyor.


Donanımı da zenginleşen modelde ısıtmalı ön ve arka koltuklar, havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon simidi, adaptif cruise control, 180 derece açılı ön kamera, aktif kapaklı ön havalandırma girişleri, start-stop, kör nokta uyarısı, aktif park yardımcısı, ön ve arka park sensörleri, şişebilen arka emniyet kemerleri, ön yolcu diz hava yastığı, şeritte kalma asistanı ve takla önleme sistemi standart veya opsiyonel olarak alınabiliyor.

Kaputu altında 3.5 litre hacimli v6 ünitenin yanında 300 beygir üzerinde güce sahip olması beklenen 2.7 litre hacimli, turbo beslemeli benzinli motor da sunulacağı açıklanan otomobilde yine turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli, 245 beygir güç, 360 Nm tork üretebilen benzinli ünite de kullanılacak

2 yorum:

  1. türkiyeye gelmesi hayal değil mi onur ağbey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka bir marka olsa belki 2 litre hacimli motorla gelebilir derdim ama Otosan'ın ne kadar az ürün çeşitliliğine sahip olduğunu gördükten sonra mümkünatı yok gibi.

      Sil