23 Haziran 2014 Pazartesi

Elemental RP1


Track Day kavramının oturduğu ülkelerden olan İngiltere'de pist kullanımına yönelik araçların üretimi de haliyle oldukça yaygın. Otomobillerini piste götürürken ek bir araca gerek duymak istemeyenleri de unutmayan firmalar her geçen gün trafiğe çıkma izni olan bu tip araçlar tanıtıyor.

Bu tip otomobillerin en yenilerinden olan Elemental RP1 rakiplerinde olduğu gibi düşük ağırlık merkezi, minimalist tasarım ve hafifliği hedeflemiş. Tavan ve kapıları bulunmayan araçta ön ve yan camlar da görev yapmazken yan aynalar da olabildiğince küçük tasarlanmış. 17 inç çaplı jantlara sahip olan RP1 alüminyum ve karbon fiberden üretilmiş bir gövdeye sahip.


İç mekanı da çıplak sayılabilecek araçta süngersiz yarış koltukları, 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, tek hareketle yerinden çıkartılabilen direksiyon simidi ve takla barları gibi donanımlar standart olarak sunulmakta.

Kaputu altında üç motor seçeneği bulunan araç 1 litre hacimli motorlarından ilkini Ford'dan alırken ikincisi Honda Fireblade'in motosiklet motoru. En güçlü motor seçeneğini yine Ford raflarından alan üretici turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünitenin 280 beygir güç üretebilen versiyonunu kullanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder