7 Haziran 2014 Cumartesi

Carlsson E Serisi


İş Mercedes modellerini modifiye etmeye gelince akla gelen isimler arasında olan Carlsson makyajlı E Serisi için geliştirdiği modifikasyon kitlerini tanıttı. Görünümünde büyük değişiklikler olmayan aracın hem benzinli hem de Diesel modellerinde güç artışı yaşanmış.

Alt kısmı makyajlanan ön tamponun bu bölümüne bir splitter eklenirken yan etekler de yenilenmiş. Farklı tasarım ve boyutlarda jant seçenekleriyle alınabilen otomobilin arka tamponunun alt bölümüne bir difüzör eklenmiş. Egzoz sistemine dörtlü çıkış eklenirken bagaj kapağı üzerine de ince bir spoiler yerleştirilmiş.


İç mekan için farklı renk ve desenlerde deri döşeme ve konsol kaplaması sunulurken ışıklandırmalı yan etek kaplamaları, metal pedal seti ve yeni paspaslar da donanıma eklenmiş.

Süspansiyon sistemini de yenileyebilen Carlsson aracın sahip olduğu standart süspansiyon sistemine göre sadece alçaltma, mekanik veya tam otomatik seviye ayarı sunuyor.

E400 modelinde kullanılan çift turbo beslemeli, 3 litre hacimli v6 motor 385 beygir güç, 550 Nm tork üretebilirken E500'de görev yapan ve yine çift turbo beslemeli, 4.6 litre hacimli v8 ünite 523 beygir güç, 730 Nm tork üretebiliyor.

E200 CGI 220 beygir güç, 360 Nm tork üretebilirken E250 CGI 239 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. E350 CDI'ın 3 litre hacimli turbo Diesel motor için geliştirilen kitle birlikte 310 beygir güç, 700 Nm tork elde edilebilmiş.

3 yorum:

  1. Neden bu firmalar 1.6 lt lik motorlara el atmıyor,anlayamıyorum.özellikle brabusun 1.6 lt 156 hplik motoru 280 hp ye çıkaracağına karşı ümitliydim oysa:&

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun birkaç nedeni var. Birincisi geliştirme maliyetini karşılamak. Avrupa'nın çoğu yerinde E Serisi'nde 1.6 litre hacimli motor kullanılmıyor. Türkiye gibi ülkelerde de adam gibi modifikasyon kültürü yok. Mercedes sahiplerinden kaçı BRABUS'un ne olduğunu biliyor merak ediyorum.

      İkincisi motorun daha çok zorlanmasını istemediklerinden olabilir. A, B ve CLA 180'in motorlarını 155 beygir güç üretecek şekilde modifiye ediyor BRABUS. Zaten bu gücü üreten üniteye dokunmamasını bu çekingeye bağlıyorum.

      Sil
    2. bizim ülkenin modifiye kültürü 1.6 mercedes alıp amg kit takmaktan ibaret. paşalar gibi brabus, cralsson falan yaptırsa biri ''ne bu böyle bunun yıldızı nerde'' diye çakma mercedes muamelesi görür.

      Sil